[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
咩型號
諗住換屋企個舊mon
平mon黎講, MSI g244f 點睇
想請教各位CHING

主力文書上網, 會睇波/睇netflix, 27吋曲面mon的話有無推介? 筆值1-1.8K
曲面mon比起普通mon所需要既空間係咪大好多?

上網見到有呢個model 有無評價?

微星 MSI Modern MD271CPW 27吋 FHD 75Hz 曲面電腦顯示器
想問aw3423dwf 最抵買係咪上日本官網買? 香港官方得aw3423dw
F好似無咩途徑入到
而家用緊u2720q 想升級同用32吋 想問有咩推介

(諗過c2 c3 但係枱唔夠深用 43吋)
等PG32UCDM
342c
Oled g8
aw3423dw
想買隻2k 27吋 mon
睇中左2隻ASUS
VG27AC1A 同 VG27AQ3A
想問下呢2隻到底有咩分別 點揀好
有冇40~43吋mon推介
主力文書wfh 因為要駁公司laptop 所以要有kvm功能 同埋pip pbp 同type c
工餘都係睇youtube netflix 唔打機
筆直under10k 最好7~8k 搞掂
想問LG 隻27GR75Q-B算唔算抵玩
建唔建議入手?
定有其他好選擇
想買Samsung g9 oled
但官價成萬七 就算連埋部xbox series s計 都係食水深

係咪好多人直接經外國amazon買?
應該係,日本有平咩?
有 平幾千 考慮緊佢同samsung g9
https://eshop.vertexhk.com/products/dell-ultrasharp-43-4k-usb-c-monitor-u4323qe

暫時睇岩呢隻dell U4322qe 巴打們有咩評價/有冇更好既選擇
LG 隻 27GR95QE-B 玩唔玩得過?

我見佢跌到去6700蚊

G9 雙4K 其實多唔多嘢支援, 如果睇戲加陣啲串流平台畫質會點

我用AW3423dwf 睇舊戲無4K 都好難頂,會寧願用返ipad pro
唔多
睇戲最好用4k 16:9
https://www.rtings.com/monitor
睇中邊款上去查下有無speaker仲好
冇得filter有speaker
又係難搵
ex2710u
有冇其他代替over budget
又唔講有幾多筆直
周圍都搵唔到4000內嘅27gp95r
唯一一間3990都話冇貨
係咪咁搶手呀
3k內ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞