[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
睇底板有冇hdmi2.0/dp1.2/dp1.4
有就出到4k 60hz
Asus zenbook ux410ua
i5-8250u cpu
Intel uhd graphics 620
8gb ram

唔係好明點解check左個cpu話max resolution 4096x2304 24hz(hdmi) (dp 60hz) 但都唔得

想請問下爭d咩
講係咁講,都唔知香港遲幾多有,代理又開咩鳩價
本身想3千幾買27gp95r,見好多人話漏光好勁,個mon 又熱個風扇會響,保養又閪
Cpu話要dp先出到4k 60hz
但你部notebook冇dp咪即係唔得
而家你研究下個usb c有冇dp協議
M27u好似冇咩人討論? 見電腦節幾平
如果冇搞錯 佢有usb3.2
可以再賭下usb3.2 to dp
所有普通ips 都係漏光
睇manual 個type-c 係支援dp output , 5Gbps 出到4k 60hz
買舊adaptor 搞掂
我見腦場未有Pg27uqr 買
如果係大陸買pg27uqr ,香港係咪無保養
請問大家點睇Samsung Odyssey OLED G9 49吋?搵左陣好似唔多人講呢隻
天壤之別
oled 就唔係呢個價
出到但驚睇youtube都lag得uhd 730
itx無位加
應該齊解碼器
之前用過mini led 同普通ips 4k 144mon, 依家用緊lg c2 42, 用過oled唔會翻轉頭,除非驚燒印
下部會等asus 嗰隻新oled mon
我等42吋QD-OLED TV
再靚D
YES 燒左都係換返oled, 睇睇下 48都放得落
4K 唔打槍game 要平, LG 27up650係咪最好嘅選擇了
靚少少咪 up650 ,要平可以 ul500
4k 60都上唔到即係你部電腦都夠期要換啦
42”真係大左啲
asus 部pg32ucdm 岩岩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞