[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
24吋4k p3 96%以上
除咗LG仲有咩選擇?想要有hdmi in
利申: mac 撚
EIZO ?Asus Proart ?
唔好意思 個mon用左差唔多10年 睇中左27UP650-W
想問一問大家通常喺邊度買mon? 同埋係唔係唔會包零光點死點?
LG 40wp95c vs Samsung G8 OLED
Budget 無所謂,80%文書,20% casual gaming/entertainment 係咪 Samsung 適合d
27 吋有無好推薦
曲MON 文書真係唔建議
應該冇分別
excel個d冇問題嘅
我之前用過34寸曲MON做文書, 個感覺係差D
https://github.com/JPersson77/LGTVCompanion

除左colorcontrol, C2用呢個software都可以跟PC一齊著機,
方便左好多
有冇巴打喺amazon買過mon
想問有冇咩要注意
想入隻g9 oled但係amazon冇得直送要靠轉運
但係平香港5000好吸引
買過直送
究竟幾時先出 27" OLED 144HZ嘅mon
用住240hz先
唔明點解 curve mon 文書唔得,應該只係習慣問題,我覺得 curve mon 更人工學,望落係舒服d
同感。除非21:9 剪片。Oled 唔適合顯示文字,亦有burn in 既風險,買黎做文書?
我部c2都係睇字多

4k woled睇字秒殺2k qd oled
LG 樂金 27吋 UltraGear 4K Nano IPS 1 毫秒(GtG) 電競顯示器 27GP95R-B HK$3,990

請問咁多位幾款得唔得?
打機20%, Netflix 30%, 上網+youtube 50%

你習慣到都OK既
我果時係雙24 平面MON --> 轉34 曲MON -->之後轉32+21平面, 依家42
都係大量文書, 間唔中打下機, 睇片
曲MON對我黎講, 永遠唔會再考慮
(賽車GAME呢D可能岩, 但現實揸車都揸到我冇癮)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞