[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
呢隻做咩係咁趺價,係唔係有新野出
巴打想知邊間分店有
今日落樓下嗰間賣緊5千幾
見官網4千幾
係咪去門市先平
我舊公司都係24寸 1080p Mon 做文書
我自己就唔覺有問題
但點解你要貼錢返工
呢個細mon做嘢真係好唔舒服,加上如果到時個mon用唔着都可以拎返屋企做副monbtw ching都係Macbook air?
Ips 144 隻隻都有跌㗎啦普通 4k ips 都係
得 miniled/oled 個價冇跌得咁急
我明白啲人返工鍾意用自己Mon 既感受,因為我都係,啲mouse keyboard 都係自己買。

公司Mon 唔係唔夠大,而係啲色同塊panel 好雞下,一日要對8個鐘係想好過啲既

不過我都係拎屋企嗰舊文書Mon 返去用,屋企轉咗打機Mon
有同事自備21:9 mon 多開excel
好耐無入 現在LG C2 42 係唔係都係唯一解?

用咗差不多一年 , 無印
真係俾咗好大信心我 繼續用OLED
現在個價都無跌過
27既2k同4K 其實係咪真係無乜分別
點會冇
好大分別
除非視力差
我買番黎第一日就有灰線
標準模式 遊戲模式有無得自動轉 依家用遙控轉
暫時解決到開機關機問題,打機用21:9
好彩第一日 如果1年後有 就麻煩
我又無特別搞 PC打AC6 都係入去就AUTO HDR 同 120FPS
開機關機有咩問題?
加陣好多文書Mon 都平既,就算21:9都好,公司容許下,我見過同事用32:9既Mon, 因為做嘢真係方便好多

有時計返,我係公司對住嗰Mon 既時間應該遠多過係屋企,所以覺得值得比
有保唔驚
用colorcontrol有得set 自動轉
今日打去CS,約到聽日黎上門整,希望可以即時整好

不過就算有d灰白既線,都一樣覺得畫面好靚
純轉resolution 可以用hrc, 係nvidia 加返21:9 個resolution 再係hrc set
https://funk.eu/hrc/
整定換
未知話要上左黎睇先知
你開箱有冇拍片,第一次開就咁?
有個安裝師傅上黎整既,當時我唔係屋企所以冇check,番到屋企就見到有問題
感覺係換翻新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞