[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
保守=27GP95R
玩mini led=xv275k-p3

間唔中個mon中間有重影 重開機就冇事 係我顯卡問題定mon
顯卡 :giga 4070 gaming
mon: 27gp95r
mon問題
3080ti用同一隻mon都有呢個問題 同埋唔駛重開機 重開mon就得
Same 我都有呢個問題
更新driver同埋換過條DP線, 淘寶10蚊dell原裝最好
顯卡 driver 本身已經最新, 姐係要換埋條dp線
BenQ ex2710u 點睇?同27gp95r比較
太貴
用緊MSI MAG274QRF-QD想轉mon arm 用Ergotron LX係咪唔駛用adaptor都可以裝上去
有冇人想買MSI g274qpf-qd
我尋日買左隻但係唔岩用可以平放
有單同3年保養
點樣唔岩用

利申:用緊
我想要隻有KVM既mon但係佢冇
21:9
40寸
曲面mon
其實大約要幾錢

上網見d大陸不知名牌子
有埋4k
都係3千幾
想問問如果27-29吋 要有4k120hz hdr10 usbc
主要用嚟文書 睇片 睇波 玩football manager 同gta多
有冇咩Mon推薦
Budget 6000內
XV275K-P3
正常40吋21:9 4k 要萬元
我純粹想試下
咁試下買黎玩下
如果佢同Sony inzone m9 比 係咪都係Acer好啲
M9 spec低好多
調校功力再好 都會被硬件限制
但acer呢部個mini led個技術係咪仲未夠好
我見之前個post 有咁講過
不過我諗都係去腦場一轉睇睇先
分區得576 ,係依度差少少
仲多過d 55吋電視
M9 96區仲慘
俾 macbook pro 塊 miniled 縱壞咗576 係好過傳統背光ips 既,但算過渡產品
Apple 好似都唔想搞mini led
下代iPad pro 傳用返OLED
watch又吹micro led
冇啦 miniled 始終都有光暈 , apple 下代 macbook 都吹 oled
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞