[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
舊post資訊太舊 唔copy了

唔小心中1001
不如擔心下張檯會唔會因為木質太軟/太薄 而夾到彎左

呢個都諗緊,係咪宜家檯會頂唔到我見隔離post推介用西德板
Monitor arm adapter 係指隊落mon後面連住個arm嗰塊鐵?

點解要買既,買arm唔包的?
因為個arm既螺絲位唔夾個mon
請問淨係文書用
係咪1080p就夠?
27吋
夠嘅
想清d咪4k
因爲擺係公司用
咁1080p夠了
又唔打機睇戲
平既有咩推介
不過覺得最少都用1440p
因為1080p ui好大 好晒位 多開唔方便
曲面2K 21:9 144HZ 係咪得LG可以揀
係咪會自爆
請問咩係UI好大🤔🙏🏻🙏🏻🙏🏻
windows user interface
c2個abl係咪淨係大範圍白色+高亮度先會觸發?如果全部野較dark mode再開高亮度會唔會觸發abl?

ROG Swift OLED PG32UCDM gaming monitor. 32-inch 4K UHD QD-OLED gaming monitor with 240 Hz refresh rate and 0.03 GTG response time
平面QD-OLED 傾掂數
會買PA32UCG
可以咁講
但我用game mode+亮度25(仲有空間推高)+淺色主題
上網文書夠光之餘 又冇感覺觸發abl
用做黎HDR editing幾好
有沒有glossy
仲有邊到有平x32 fp
1500美金,港行應該要15000左右
仆街asus 淨係香港貴撚到仆街
咁平即刻衝去買
諗起pg32uqx初初香港出果個價位高到差唔多3萬
想問下MSI 既Optix MAG274QRX WQHD 240HZ同G274QPX有冇咩大分別?都爭成千幾蚊
想問下,依家用緊一個27吋4k 做主mon,想加多個mon打槍game
但打槍game個mon又要擺依家主mon個位,但平時又會睇戲睇片想行到4k有無ching有解決方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞