[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
放 MSI g274qpx
240hz 1440p

呢兩日買
諗住運去外國 點知check返太大寄唔到做行李
平少少放都ok
http://t.me/rottenappleforever
考慮下我放隻新mon 唉好撚柒

LG呢隻想點
目前用緊技嘉G27QC GPU 4070TI

想換隻27"mon 7成打機3成睇片

如果唔講價錢2k oled定係4k ips好啲
原來係雙2K 32:9嗰隻,睇小雪人評測就話塊panel 進步咗唔少,用黎打機應該正,但用黎睇片可能要將嗰Mon 斬返開一半當普通2K 用或其仲高畫質。

同埋成萬7蚊,不如買隻AW3423DWF 用住先,留返budget 等遲下4K oled
各位師兄/姐,
想入手4K 27" mon, 用來文書加photo editing, 爬了文, 有以下short list
Dell U2723QE
LG 27UQ850-W
Asus PA279CRV
大家對上面有什麼意見?
謝謝!
色域就 proart 好啲,另外兩隻基本上係好接近,同一塊 ips black panel ,比普通 ips 黑位好咗
那build quality和耐用度? 有無鑊氣?
想請問3K筆直
8成睇片2成打機
27吋 IPS有咩推介
Oled 喎
LG C2用ergotron lx係咪已經夠?
我呢邊Amazon 賣緊1999加紙
連埋稅都平香港差不多4k
香港地產稅好貴下下都標美金10算
喼神
m28u $3299
m27q
ex2710q
27g1v
香港唔知做咩貴咁多
同埋想睇實物都無咩地方有
代理掠水
係咁,佢獨市佢定價,唔經佢買就只能買水貨。
另外一個問題係,保養方面佢都有最終決定權,個師傅唔撚想價就係咁2影張相話你人為,然後袋你幾舊水上門費,之後你件貨直接報廢都得。 佢唔保你點整?

見加多少少有m28u都齊要求 掂唔掂
佢話up to 34吋 ,25磅
C2 最細都42吋,20.5磅,重量無問題
4k 144hz 筆直8k 樓下 有無idea
用緊C3 做MON
書枱唔夠1米都無問題
好爽返唔到轉頭了
MSI d新Mon個spec好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞