[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#108

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問Samsung個隻
邊隻咁平
想問純娛樂(睇片唔打機)曲面ultrawide係咪得普通兩三千蚊va mon同成皮野qd-oled兩個選擇?
睇片用ultrawide冇乜著數
解像度對唔上
睇片用 4k 27/ 4k32 啦,甚至有空間可以上42 吋
因為我行雙mon,下面個隻做嘢,上面娛樂用睇youtube netflix,只能用ultrawide唔係會太高。而家打算喺老母屋企砌多套類似嘅setup,諗緊好唔好順便upgrade埋
咁你直上OLED好過
VA可視角差 放上面d色可能會發白
Cool媽隻gp27同acer 果隻vk275 係咪無咩分別
除非較啱得個角度
我有tilt落少少,角度無咩問題。而家用緊小米34,前幾年dcfever千二蚊執返嚟。色就唔係好準啦,cal完都係,純娛樂用勉強OK。我上網睇其他牌子ultrawide好似用同一panel,即係都係咁上下質素?

我都心郁想換oled,但香港代理真係markup到痴線
電腦mon VA panel質素通常唔高
貴得嚟仲要5/6個壞點先換,俾狗買
咁仆街買開Dell ultrasharp都係0光0死先俾錢

唉都係二手千零蚊執隻va用多幾年算,希望過兩代qdoled會跌價
Dell係特例 而家啲4K 144Hz + Fast IPS勁平,3000蚊都唔使
應該都係一樣
XV275K好似係全程DC不閃
對mon 無咩認識,啱啱落街睇咗轉都無咩頭緒
想買個mon 駁Mac mini pro2, 平時剪下片同普通文書多,但因為空間問題只可以23/24吋想要2K

各位有冇咩推介?牌子不拘,筆直3K樓下
想問 如果1k左右
用嚟玩ps5 有冇咩推介
MAG 274UPF
打機上網

請問呢款芒有冇伏
貪佢有埋升降 旋轉
想問下伏喺咩位
同價位 揀LG 27GR93U?
唔係幾鍾意V腳
請問一下M28U 係咪有咩問題呢?
事關近來我都想買呢隻

請問大家呢隻有冇伏
想要32吋曲mon炒股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞