Xbox Series X/S 討論區 - Starfield(36)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
用cloud gaming比我想中好
咁用到cloud gaming就梗係好過remote play

無cloud gaming嘅game先用remote play
gamepass有無咩無腦刷下無雙類遊戲
好似冇呢類鳩劈

36個月 Game Pass Core 換 24+1 個月 XGPU
費用為 349*3+85 , 3:2 兌換率 = 45.28/月

#2000分有329一年
Lies of P 今晚新西有得玩?
我之前用cloud gaming玩o既save會間歇性sync唔返落機, 不過cloud gaming真係好順, 唔明點解唔開放畀香港
因為美國佬背後搞事
唔知點解隻xbox手掣玩xbox pc好多問題
玩仙劍7,向前行就同我轉視角去後面
玩戰場的賦格曲,個B掣9成時間失靈、一移動個按鍵提示畫面就抖動
玩lies of p,用左邊蘑菇就一路移動一路幫我轉道具欄、打打下無啦啦有收刀動作、選單掣壞埋

但我用xbox手掣玩steam完全無問題(包括lies of p demo)
sync唔到好可能係VPN/network問題
始終唔係直連
冇用vpn, 係用左網頁script去繞過登入時個地區驗證, 玩o既時候係直連
Party Animals Exact Release Times

China, Beijing (CST) – September 20, 2023 at 8pm
Japan, Tokyo (JST) – September 20, 2023 at 9pm
Australia, Sydney (AEST) – September 20, 2023 at 10pm
New Zealand, Auckland (NZST) – September 21, 2023 at 12am
United Kingdom, London (BST) – September 20, 2023 at 1pm

#D1GP
聽晚 8 點玩得
今個月好多P字game玩

FTC 文件流出

新產品 Road Map
今年 Q4 公佈新手掣 , 下年年中賣
24年預 6月公佈新主機加強版 , 9/11 月賣新 S/X
聽講新手制有陀螺儀?如果以後xbox遊戲都可以體感射擊既話會想買個新手制
個掣好柒
出精英3好過啦
唔洗推菇瞄
遊戲性能冇加強?
我未試過sync唔到
Xbox Series X 新無光碟機版代號 “Brooklin”
· 於2024年11月發售
· 售價 499 美元
· 主機晶片為 6 奈米
· 功耗降低 15%,低功耗待機模式耗電量為 S 的 20%
· 儲存空間升級為 2TB
· 配有 USB-C 接口 (可供電)
· 支援 Wi-Fi 6E
· 藍牙 5.2
· 配備新 Xbox 手掣 (支援陀螺儀、搖桿模塊化、帶可充電電池 等)

RAM/GPU 預一樣
新型號手柄 (代號Sebille) 則會在今年稍後發佈
· 配備了陀螺儀
· 靜音按鍵及搖桿
· 力反饋震動
· 支持重力感應喚醒 (拿起即可喚醒)
· 支持藍牙5.2
· 內建可充電電池
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞