請問螺旋式迴旋處問題

491 回覆
2 Like 127 Dislike
俾上面條傻鳩激到眼都懞埋,我返去驗眼先
都冇 cut 過線,你有見到有 cut 過線咩?
舊咩式,呢個冇線,呢幅圖就係講緊本身迴旋處應該點用而家講緊馬討鍵戰淨係開口埋口跟線行,唔用下個腦點用。咁不如所有迴旋處畫晒做單線入啦
撐你 你無錯
張圖張圖
張圖改撚左喇
你覺得自己好有道理咪試吓囉
班Popo 唔會同你解釋咁多
總之會告你不小心駕駛
就咁睇圖 就係左線架車行得太撚慢人地右線6去9都快過你 咁人地係贏喎
人地都想講點估到你咁跳脫,螺旋處左線6入12出,想cut 線欄腰撞埋黎
6出12就行外線
6出9就去行內線

兩個都係onlun99 搏撞搵食
只要唔好用左線6出 入12
其實唔需要怕內圈L
我睇錯左 你內6入左外6條線…
你咁樣個圖好明顯唔得啦
為嘈而嘈

一直講緊6內出9內

你畫左6內搶6外線出 9外
出都出唔到啦 點撚樣6內搶到外線呀
一係車速快一野殺入9內啦
想問下點解唔得
如果左線冇車就唔會有同線超車問題
喺其他人眼中你係入圈前打緊左燈
後車當你cut 線
內圈當你9出,互相冇影響
簡單黎講6入12出行外線屌人6入9出唔行外線係 100步笑100步

兩個都係ON9
我幾支持全部畫實線
唔識路咪兜下囉
其實法例無講過唔可以內6出9
亦都根本唔洗理班狗 佢地一向都係段鳩估 個官判先係正確
有某部份新式迴旋處嘅路口係另外劃咗一條線俾人直接左轉
本意就係俾人用左線 6入12出
呢啲位你遇著條內圈撚玩嘢除咗講恭喜你之外真係唔知講咩好
當然,cut 咗線繼續行嗰個係你,仲夠膽1823人哋?

有哂判例㗎喇。
屌你老母臭閪,睇撚到燥
如果你當佢係一個普通十字路口去睇迴旋處
同一個路口計,左線如果可以左轉或者直去,右線又點會可以左轉,邊個路口會咁設計?

地線係俾圈入面嘅人睇,明明兩架車同一個路口入圈,仲講地線

既然運輸處指引都可以唔跟,咁等我買架錢七日撚日喺螺旋處內線6出9,日日頸痛輕鬆直接退休
最撚好笑 有個回覆話6點內線要行到9點先當正線
好多嘢唔一定非黑即白,不過揸車就一定要,點解螺旋處/迴旋處喺香港討論左咁多年,就係運輸署遲遲都唔俾一個正確使用方法,唔寫清楚邊啲啱邊啲錯,最後一有意外,就要花時間討論。你諗吓到時自動駕駛,唔做到非黑即白嘅話,你點寫程式
可以 不過內線優先權

意外關幾點入咩事
但內線6去9 地下啲線又確實係正線黎
要夾八字
發現樓主掉低個唔三唔四個問題就潛撚左

你幾時肯出返黎講下第二部車喺邊度飛出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞