請問螺旋式迴旋處問題

491 回覆
2 Like 127 Dislike
螺旋處 6入12出都行左線,你都係身痕
明顯係圈內有車,你唔應該出的
cut人地線就衰硬
最多畀你拗到個50/50囉
最後咪又係送錢畀車房/保險
跟線行有咩問題?

6入12出又唔行內線?
低能仲要大大聲話俾人知
舊既迴旋處 係鼓勵人做外圈撚 某程度上
有線都唔跟條線有咩用
最後嗰句打錯 行外線都得 自
其實就算依個POST啲人 都唔知嘈乜
大家都牛頭唔搭馬嘴
唔該舊既講返舊 新既講返新啦
你條傻閪洗唔洗去補堂呀?
有話唔比咩?
情況只係當同舊式嘅外圈撚一樣之嘛
我係老撚套 吹鳩漲咩

新式有新式嘅玩法啦 傻仔
就係想用盡兩條線
快過你入線真係乜都得 新既係咁
唔撞就得
線都唔識睇就還返個牌出黎啦
仲好意思屌人鬧你,因為你真係抵鬧呀柒頭
呢個仲神奇過天跌㗎車落嚟喎
https://youtu.be/tqNvwaA23Mc?t=196
簡單講外圈只可以6入9出
其他一定要行內圈
元朗博愛咪就係怕撚左你班傻仔咪畫左囉

我冇話一定喎
只係你6入想 12出 已經自己理虧
Cut出去就禮讓慢車啦

仲要大支野當自己無錯
你份人係咪好自大
咩detail 都唔講
肯定係樓豬錯
有幾十種千幾百怪嘅撞法,前後二右都可以撞,逆線對頭車都唔少你有冇得閒睇下人地車cam片
內線6入9 唔啱
你cut線撞人尾 都唔啱
Super
可唔可以解釋下幅圖

大家唔好嘈落去,件事因我而起,我原意係想同樓主講,螺旋處內線優勢,點知激起千層浪,唔知真係以為撞死晒人哋全家咁

上面位師兄講得好好,香港揸車出事大部分都係唔想忍讓,下下要既分高下,也決生死咁款。

我呢單嘢係幾年前發生,呢幾年我都再無見過內圈6入9出,我住將軍澳,6入12出我左右線都會行,邊邊少車我就行邊,12點出都會睇下外線會唔會去3點或者返6點,有時人哋行錯又好,cut唔返內線局行外線又好,唔通真係揸正線唔理直出12咩我無各位咁火爆咁燥,下下要屌晒人哋全家先安樂。

我當初1823佢,主要係真係想像唔到當時可以加晒速欄我前面,我嗰陣載住個仔,係有啲嬲,返到屋企睇返片,見到佢燈又無打,好似臨時決定9出,又驚急停撞後,先加速騎我前面(騎埋對面隻角)。我1823都係問返「6入9出是否恰當?」,無諗住話要做對方老不,交通部回覆意思都係「佢無唔啱,我都無錯,大家小心啲啦!」

有時我真係懷疑郁啲屌咗先,係咪戶口有錢多
點解要整螺旋就係因為有你呢種外圈撚
你真係傻閪嚟 人哋正線
唔撚識嘢就收收嗲 仲話人on9
螺旋處應該真係你輸,睇線位內線著數好多

同迴旋處外圈撚性質相近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞