請問螺旋式迴旋處問題

491 回覆
2 Like 127 Dislike
請問螺旋式迴旋處問題
https://lih.kg/kgmvqT

hello? 8樓?
其實我都想睇下係咪個個6入9出都行內圈屌外圈
講緊內圈欄埋去等收錢阿唔係我撞埋去阿,Hello
係呀
上面又多幾個有牌既分身
連登係咁 現實根本唔會有人內線6點入9點岀
咁揸根本搏撞
無抹過,一直都係6入9出唔可以行右線入

只不過啲比較大型嘅螺旋處(講緊直徑大),左右兩線一齊入圈,右線會快過左線擺正架車入到自己條線,然後就可以 claim 自己喺正線可以隊隔離同你一齊入圈(即左線)嗰架車,成件事係好on9,但當成個網絡(不論係馬討定連登車台)都吹虛緊呢樣嘢,講得多啲人就以為真
Ok
唔係
真係無左
以前有箭嘴 而家無左
同埋個牌劃法都唔同左
你咪放條片上黎觀摩下囉
畫圖緊係畫到自己有利啦
你cut線cut左半架車佢會夠膽閘埋黎?

你凸1/3 車頭 隔黎岩岩到
咁事實係你要cut線喎 你有責任安全情況先cut線喎
咁我老閪篤油衝過黎等收你錢啦

Btw 事實你外線真係要6入9出
而6入12出 要禮讓當cut線埋去
所以9出既車擺明食硬你 唔明你仲撐乜野
第一:6入9出無可能行內圈 咁你12出行外圈又好撚岩??
第二:內外線一齊入圈咪有車囉
人地內線正線你外線直去點樣阻唔到人?
可惜現實係坑口迴旋處好多呢d
所以周不時撞
遲d 好似變燈位
真係抹咗 成個將軍澳都係
唔知政府諗咩
迴旋處多數都係互相遷就互相忍讓下著數啲

我冇睇過你車cam片,好難判斷交通組講得啱定錯。如果你文字形容得準確嘅話,可能交通組條友想做少啲嘢唔想告。6入9出的確唔可以行右線入,不論新款定舊款迴旋處都唔可以,右線入到正線係過咗9點出口之後先係佢條正線
搞清楚d 線俾邊個睇先啦
6 出 12 行外圈 運輸署話啱
咁咪鼓勵緊啲人唔好做外圈撚 有咩問題
你9出自己都有條線出 唔做鳩屎野對你有咩影響
影響咪就係有on9直接右線轉左囉
運輸署有無講過cut線要睇車
定你想話6點入所以連3點車路嘅線都唔使睇
運輸署話cut線唔可以影響到人地車速
佢有無話6入9出行內線有錯?
6外入 9出
6內入 9出/12出

成件事係好合理 好順暢

死要嘈 6內入唔可以9出

喂 大佬呀 你6外入 就係一定要9出架啦
咁6內入點解唔可以9出先

當你行錯路 你咪慢車 安全等隔離線cut入去12出囉
你真係當大撚支野咁 想12出就12出
就話鳩人車速快 搶你線位
咁擺明係你錯在先架嘛
佢6入12出諗住騎住條外線做咩鳩
迴旋處成日撞車,就係有樓上果d柒頭,任何時間都要睇地下條線,cut入人地線要讓呀,支持轉哂螺旋型迴旋處,少d柒頭話自己6入12出,就大撚哂,想點cut就cut,唔洗讓,仲走去1823,真係笑9死人
我又想借位問下,
如果一個舊式迴旋處,所有出入口都係兩線虛線冇雙白實線
但圈就有三線
咁其實應該點入先岩?
簡單d講, 螺旋處入面, 行外線又要繼續轉的確要cut線, 你認為佢6入9出唔岩都好, 都唔代表你cut線時唔洗讓佢

連登/香港人就係咁, 睇野永遠非黑即白, 一定係一個啱一個錯, 其實好多時意外既發生係既某幾個人既共同責任黎

題外話, 見你仲話要扭軚避, 呢個唔係一個好習慣, 萬一隔離有部單車/電單車佢就係咁先
其實你單單打打係好撚柒
到底你識唔識揸車 自己講緊乜

6外入 9出
6內入 9/12出

係咪唔撚鋸6內可以 有2個優先權先

根本成件事就係順暢

硬係要6內唔可以9出
咁都要你on9 先有錢收既 你要6入12出就行內線啦 何必要自己cut人線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞