請問螺旋式迴旋處問題

491 回覆
2 Like 127 Dislike
外圈撚仲咁大聲
其實好多野都唔係強制性嘅
只係大家有冇共識去跟同一套去做
同執法嘅規則冇跟足同一套
點解迴旋/螺旋出咁多事 係因為教/學果陣出事

我認同正常情況應該用最保障自己嘅方法去揸
如果螺旋處 所有人跟足 第一個出口只可以左線出
左線出一二 右線去二三四
出螺旋處之前望清楚入面冇車嘅話 根本可以少好多碰撞
吓 真咩 我之前仲有見到喎
不過運輸處容許太多路牌/劃線花款已經係on9
請問係咪真事?我所問嘅事情,就是這樣,有個人話最後法庭判內(右)線輸,請問有沒有人知道係真?點解內(右)線會輸,係咪真?請問有沒有人知最後點判?
應該學英國佬設計roundabout好過啦,教埋英國佬點用roundabout
螺旋處內圈直出果下我都會望望左邊有無車黎,睇定d
人地正線 打咩燈你cut人線 先唔先都唔關事啦
想知依單你點睇

你自己睇下人地出嗰陣有冇cut線, 而你又有冇cut線
你條片嘅情況係9點冇出口,第一出口已經係12 點

地下劃線係外線係要出12點

我係屬於唔支持內線6入9出嘅一派,但你條片嘅案例冇增加到我改變立場嘅意願

呢個 post 一直講緊嘅可唔可以9點出,你提出嘅完全係可以開另一個 post 再討論,又例如,第一出口唔係9點又唔係12 點,而係兩者之間嘅10點、11 點等等,又點算?呢個 topic 有排傾,我哋不如集中返講返有四個出口嘅迴旋處先,講緊 6、9、12、3 點都有出口嘅標準迴旋處,而且入口同出口嘅線都係有兩線嘅,再加唔同元素落去係令大家更加亂,大家就只會抽啲對自己有利嘅觀點嚟講
真係撞嘅話你就會發現個官係睇地線多過睇路牌
9點冇出口,第一出口已經係12 點? 你今日唔好返工,去驗吓眼啦。

https://www.youtube.com/watch?v=n0sBSM3wF_0
因為你係錯左唔認衰仲話人語氣唔好
同啲女有咩分別
呢條片必須backup
有咩事開畀啊sir睇
我係連片尾封信都睇埋查埋地點先覆你嘅,地點係青衣,近燈柱 FC4273

係咪應該你要去驗眼 

唔係兩個都有唔啱咩? 樓主6入12出應該行內圈,對方6入9出應該行外圈...
媽~睇到好亂呀
你用螺旋定迴旋?

迴旋你啱 螺旋你蝕
我一路都講緊香港人唔識點用迴旋處嘅問題。路係英國設計,但你班大帝唔識用咪貼返人地設計嘅原意。本身跟國際慣例就好合理,人地黎到或者自己出去都容易適應,係要自己發展一套仲好叻叻咁
迴旋處咁多問題
十字路口整返紅綠燈仲方便
係連登, 運輸署指引係冇用, 只係指引, 唔洗跟.
Popo 段片+ 地線先係法律
6入12 出行左線都俾人屌係外圈撚真係第一次聽
而家啲狗都話係6入9出可以行內線

咁老虎蟹都行內線做內圈撚啦
兩個都唔啱咁最後官判咪會睇地線

如果冇cam片,邊個入口入嘅就只係聲稱嚟,冇proof

而家改晒係咁畫, 完
內圈睇地線就無敵
6入12出其實普通迴旋處係無問題
以前舊畫法螺旋處都無問題
而家新畫法我就唔會6入12出

6入只會9 出, 9 打後全部行內圈
如果係咁不如畫雙白線啦, 我行左線其實唔洗睇就可以衝出去, 因為根本唔會有車係個迴旋處左線出現

咁仲整迴旋/縲旋處做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞