請問螺旋式迴旋處問題

491 回覆
2 Like 127 Dislike
運輸處夠叫人唔好3點出行外圈啦,你睇下D繁忙嘅迴旋處有幾多個跟
同埋你個咩內圈淨係調頭係咪199X 年車都唔多架嘅年代呀

成段唔明

呢個係你成日講運輸處叫人點點點你就話應該點嘅行法
你去睇下德士古道呀大圍呀博愛果D有幾個個6入3出係行內圈,十個入面9個都無。因為成人畀外圈撞都會一句你內圈出外圈係cut 線
講到尾咪其實你幫得外圈黎,內圈又嘈。幫得內圈外圈又嘈。
而家係講點行螺旋處先正確,唔跟規矩個D講嚟無謂
你個龍sir都叫你第一個出口用左線,2、3、4出口先用右線呀
入圈前睇牌最好,外國入圈前已經劃晒咩出口行邊條線,跟住行就得,不過香港D牌就on9嘅,因為撞車所以D牌唔劃線
你搵到條官方寫明 禁止內線6入9出先講
設計上最佳走法
唔等同 法例上容許走法
一味淨係講最理想的世界唔貼地

而家唔係懲罰外圈撚
係唔撚左比外圈覺得自己大晒去收人錢
當你講緊個規矩會畀另一條規矩覆蓋嘅時候畀人覆蓋果條就會無人理。你行死外圈比人話外圈L都係得個柒字,你行內圈出外圈撞咗要賠錢。傻嘅都會識點揀啦下話。咁嘅時候你仲同人講規矩
https://www.youtube.com/watch?v=EVbb6KVaRdc&ab_channel=%E8%BB%8ACAM%E7%89%B9%E8%AD%A6

一巴巴打落D打成大篇野既人
原則 理論
究竟邊個賠錢呢
上面有case講過,紅色收錢
一定係紅色收錢
係有d人死都覺得自己先係法官
可能cam 車就係樓主
三線迴旋
1: 6 -> 3,內線
2: 12 -> 6,中線
1車出唔到變咗永續迴旋
咩螺旋處要行3個鐘
香港馬路就係多得你啲咁嘅撚樣
自已柒唔知仲走去報狗懶威威咁
祝你早日俾人收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞