請問螺旋式迴旋處問題

491 回覆
2 Like 127 Dislike
睇 #260 回覆
Cut線靜個錯囉咁都要拗咁耐究竟你地有冇牌
唔好轉牛角尖啦,
唔通6/12贏, 6/9輸, 咁5個出口呢
簡單啲係睇地線, cut線者輸

https://youtu.be/SizKyh9Njyk?si=TRhpU3JdfkiJoFe0&t=460
咁我問你,如果大家都有 cut 線,又點計?
咁咪一齊輸囉, 交通意外好多時都會告曬兩邊架
係根本個個迴旋處唔同 睇地線最準
有啲出口內線係單白唔比你cut 有啲就最左線係雙白只準左轉 邊有得一本通書睇到老
就係地線既劃法唔同, 個名先會有螺旋處/迴旋處之分
你咁講我就放心 右線6入9出都有 cut到嗰條線,大家一齊輸
紅色出路口嗰陣係正線, 何來要cut線
有人入cheatcode
你以為淨係可以睇地線就判斷到咁簡單,咁就唔使傾到而家都未有結論

咁你應該首先分辨出 6/12 同 6/9 嘅分別,尤其留意右線 cut 過幾多條(由入圈讓線開始計)

5個出口呢?你可以變無限咁多 case 出嚟,可以傾到沒完沒了,而家4個都未傾完,傾完再話你知

如果淨睇地線嚟判(呢句你自己講嘅),咁你睇下 #156 ,更加無 cut 線,係咪右線入、左線出都嬴?即係右線點行都嬴
唔係冇cut線, 係入錯線
講緊就算迴旋/螺迴都分別有唔同劃法
咁咪係囉,用右線入迴旋處,然後9點出,已經入錯線啦,仲講咩嘢睇地線,左線入迴旋處嘅車係要直去,你右線轉左咪會閘到人地囉
你自己冇結論咋我好清晰喎

你講#156 仲on9 不嬲出路口都係左線入左線 右線入右線
你右線出去入左線已經等於cut線啦 我真心懷疑你冇牌 如果有既話麻煩你唔好渣車害人
講緊你路口入迴旋處果果下入錯線呀
大家一齊6點進入迴旋處,離開讓線之後,第一條經過嘅係一條打橫嘅虛線,除非左線車輛在9點離開,否則所有其他情況,包括右線車輛往任何9/12/3 方向,都要 cut 過呢條,所以呢條係「打和super」,大家左線(往12/3點)同右線(往9/12/3 點)都要cut,一齊並排入迴旋處,一齊 cut,就無得講邊個係正線邊個有優先權

呢個係6入9出同6入12出最主要嘅分別
黃色咁行係叫入錯線, 就算冇意外都會比人告

紅色離開螺旋處嗰陣已經係正線, 冇任何cut線動作
右線入圈要cut,出圈唔使,而碰撞一般係出圈嗰時發生
冇意外冇事 當你cut線 但我覺得條友根本冇牌
左入左 右入右 咁基本都唔知 仲要同人拗足十幾版條友叫cctoy 真係冇改錯名
好多人咁樣比隔離入錯線閘停,
雖然冇撞到, 佢地會比片影住駕,
所以youtube有好多依類派彩片
冇錯都要Cut 線,不過時間唔同,右線一入圈先cut,左線要到9點先要cut,所以右線係內圈已經行左一段小距離,請參考下圖

當cut線都要入咗內圈再打燈再出返嚟啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞