請問螺旋式迴旋處問題

491 回覆
2 Like 127 Dislike
屌你個腦真係裝屎㗎喎
咁條左線咪變咗只準左轉 得返右線可以入迴旋處囉
佢都唔係想解決爭議
佢係想右線6轉9更加暢順
如果夠位同9點方向係熱門出口好多都咁做,吐露港轉林錦果個可以左線唔入迴旋處直入林錦。APM內圈劃實線唔畀係出口先cut。
又唔駛雙白, 好似APM嗰個咁單白就夠
如果係依種迴旋處, 就係你贏

apm 條線係唔俾右線cut 出去
左線可以直去
但佢上面個劃法係唔俾左線直去
都係一個直接禁止唔畀右線6入9出。
一個係畀好處你吸引你行最左唔駛入迴旋處。
大嘅迴旋處多數都係行最左唔畀入迴旋處但可以直接去9點出口
係細嘅先要好似APM 咁實線禁人。
但其實右線唔識路諗住9出行多個圈咪乜事都無。
係D屎忽鬼恃住自己車快先咁玩
一係劃實線, 一係運輸署寫明唔比6入9出行右線, 如果唔係都係自己渣生嫁la
以前有鍵嘴 而家抹走曬
基本上就係叫我地自己執生 佢d指引無用
執生嘅線都唔使劃啦
又或者劃返舊式都得,劃個新式黎把鬼咩
依個你要問下運輸署條肥婆
其實講緊迴旋處定螺旋處?
入錯線咪cut 線囉 cut 線咪睇車囉 cut 唔到咪直去 就係咁簡單
班人自己手車差先要咁多理論 渣車最緊要隨機應變 講咁撚多托柒咩
肥婆升咗職去咗睇房屋
肥婆話自己係公屋富戶
其實兩個嘅6出12同6出9都係一樣行法
你睇返運輸署就知
係線唔同
線唔同即係優先度唔同

迴旋處外圈無敵
KEEP住行外圈就算6去3做外圈撚,內圈都吹你唔脹
螺旋處內圈無敵
6去9,12,3出 都係正線外圈一撞你就有錢收
唔好老馮有人讓你 轉唔到出去咪行多個圈

行錯路 就唔好硬cut雙白 開個gps 自然會同你搵過第二條路

大家唔讓咪撞左搵黎煩
優先度唔同係啱
但依家講緊正確嘅入同出嘅位置
個個守規矩就唔會出現嗰位巴打嘅情況啦
新式外圈去唔到邊有得行多個圈,只有on99停低希望後車唔好撞埋黎
但係現實社會就係咁殘酷同唔合理
一出事無人理你出入迴旋處既方法岩唔岩
大家只係care 撞個下邊個係正線,邊個cut 線
新式要行多圈要行內圈
講咗咁耐,其實都只係剩返一個問題,就係喺螺旋處,右線6入9出,出嘅時候唔使過線,同左線架車撞咗,而左車需要過線,究竟法官會判邊個錯?

日本揸車爽
係因為90%人跟規矩同個norm
就算遇到個10%亂黎/遊客/三寶
都係因為知道係少而由佢,讓佢

當個比例轉變時
好似香港
3成人wfc 毎個指揮燈/shoulder check/快中慢線/迴旋處/螺旋處/高燈/的士狗/亂停車/road rage之類
咁跟規矩嘅人好易就會懷疑自己做乜要咁傻仔
呢個只係啱定唔啱
識定唔識
同會定唔會嘅問題
正常人唔會撈亂呢幾樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞