[劇透討論] 點睇Greta Gerwig新戲《芭比 Barbie》

566 回覆
181 Like 31 Dislike
sell到barbie公司拍先勁
想買kenough cap帽但又唔敢戴出街
想要平凡barbie
仲要咁樣玩都冇倒mattel米
反cup曬之前啲人對barbie既criticisms
懷疑嗰啲傻鳩連gender theory都唔係好識
Long-term long-distance low-commitment casual girlfriend
聽Barbie ost好似冇呢首
我諗唔少港女細個都有玩barbie
我都搵唔到,先上嚟問
日本真係估唔到 佢地個社會本身男女唔係好平等 啲人又保守
但係啲文化產業/次文化又會有好多幾大膽既野走出黎
有個youtube channel叫原リカ(用日本隻licca公仔拍啲類似平凡barbie既片)又好受歡迎
但套戲咁多美式笑話 同埋日本人本身個童年回憶都唔係玩barbie
架仔對迪士尼有光環
大個左同啲男仔講唱K小魚仙 佢地個個都係話邊個公主最大波
啲歌舞場景幾正,想知Ryan Gosling有冇跳舞底
改編做音樂劇應該好正
開始女主角覺醒其他女個時 開始悶走下坡
The Mickey Mouse Club出身
如果我冇記錯
Britney Spears
Christina Aguilera
Justin Timberlake
同Ryan Gosling係同期
冇諗過呢套戲嘅內容係極大篇幅既文戲,唔係好啱自己口味
咁都極大幅度
按時間比例,玩膠時間應該多過7成。

你係咪不停反思嗰堆獨白所以分心無睇膠野
digimon你屋企有電視就睇得(雖然都有啲變態父母唔俾開電視),多啲人接觸到

barbie好睇父母肯唔肯買
著曬粉紅色睇
都幾佩服Mattel。
你係咪去錯咗po
同Deadpool 個種差唔多
聽到人地笑,自己唔識笑
尷尷到
有打算, mattel 電影部主管受訪時話全部(包括uno, hotwheels 車)都develop 緊

希望可以做到一個universe, 有日可能拍到barbie 玩uno
被兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞