[劇透討論] 點睇Greta Gerwig新戲《芭比 Barbie》

566 回覆
181 Like 31 Dislike
仲要韓版poster好似del 左She is everything, he is just Ken 個句到底邊個咁大整古其實普通宣傳可能就夠,華納research都唔做下
其實大陸個宣傳方向都有啲奇奇怪怪,重點擺晒落女權到,但套戲好温和,主要都係平權,都唔知啲人睇完嬲乜,有啲仲睇到一半走咗
Dune2, aqua man 2, 仲有一套唔記得
冇wonka份
荷里活片係大陸戲院分成先得20%-25%左右
Barbie係日本應該最穩陣
亞洲計 佢地連小黑魚票房好勁
Barbie冇理由唔ok
唔知日本人buy 唔buy Barbie 呢種,梗係覺得日本就算hit都會係衣着方面

大陸越㴝越多女性關注女權,特別一綫城市,好以頭兩日最多場次、最收得就係上海,所以先話華納唔做功課,全球都洗左咁錢做marketing,亞洲搞到咁
上星期係尖咀睇個場都有兩個中佬走左冇返黎

套戲重點係自己定義,性別係面果浸

吹替版好多一線聲優
如果係唔重視日本市場唔想宣傳呢部
點會擺咁多一線聲優落去?
要全球過10億
其實唔駛中國
10億應該就過到架啦,係睇下過唔過到Mario
唔計中國
韓國收左皮
越南唔滿意地圖唔比上
中東地區因為有trans角色唔比上
對比Mario少左幾個Area 要爬頭個難度都大
美國右派都屌緊Barbie套野仇男同woke
https://twitter.com/CultureCrave/status/1683967457105702912?s=20
Top gun, Barbie, mario
幾個例子已經話你知食唔到中國唔緊要,要食到日韓
亞洲唔掂,就一定要食到南美,歐美

不過商業片冇人會嫌錢腥,點都會盡力吸客
大罷工演員冇得出鏡,gerwig同nolan接連上婦女/時政節目做宣傳
又話要否定性別定型
幾時可以笑吓womanwhining?
咁套戲真係唔好睇呀嘛
似舞台劇多過電影囉
佢哋應該要睇多幾次
仲有無戲院有海報送?
好好睇
可能個個印度人都睇三次呢
過Mario係睇海外
淨睇北美無論首日定5日過2億都一直係壓住Mario
睇聲優唔準㗎,本身就有好多一線一直做荷里活演員御用配音,而且差唔多套套大片都係咁上下陣容

真係要講靠聲優宣傳,最近一定係變7,個聲優無法地帶不停上日推熱門又多新聞

https://youtu.be/8QV4Cm1CtB8
https://youtu.be/jj5sS1dnsko
印度人?
有咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞