[純愛重甜] 溝唔到普通女仔, 轉溝女神竟然1 take pass (3)

960 回覆
129 Like 13 Dislike
樓豬 好睇 但可以出快啲
儲左兩日文又live
我帶咗M小姐去川龍端記
今日忽然想食點心, 而M小姐話未去過
正好可以帶佢試試新嘢
佢未去過嘅地點係非常值得一去, 可以創造屬於我哋嘅新回憶

:係呢, 不會搵日約埋Hera同我個fd 嚟我到打邊爐
:我個fd Felix, 即係介紹咗比Hera果個, 佢話差個機會大家見面, 佢哋好似傾得唔錯
我係車上提議

:哈哈, 真㗎? 好呀, 佢哋進展有咁快? Hera淨係講過幾好傾
M小姐對於呢個資訊有D驚喜

:進展嚟講, 我哋穩贏喎
我有啲得戚咁講

:um...你都知呀先生? 你格硬嚟囉...以前嘅我一定觀察你最少半年
M小姐面紅

:我都唔係係人都可以㗎喎, 識你之前我識過好多女仔, 無一個啱
:見到你之後...就覺得...
我欲言又止

:覺得咩呀...快D講啦!
M小姐心急想知答案

:就覺得你適合做陸太
:我都唔知點解, 總之有呢個感覺
我望一望M小姐, 真心剖白

如果係M小姐, 我可以依家去登記, 唔後悔。
當然呢句我無講出口

:你...講真㗎? 點解...
M小姐臉若櫻花, 紅粉菲菲

:叫咗唔好問...你當我一見鍾情, 覺得就係你
:但吸引我嘅係你性格
我苦笑
有啲嘢係冇得解釋

M小姐笑而不語
似係幾冧

:咁Liz呢? 駛唔駛叫埋佢?
我回到正題, 問道

:我都可以問下佢...佢好似有個曖昧對象
M小姐覆

:咁就嚟緊星期六
我確認呢個三方約會

呢段時間以嚟, 睇住M小姐明顯比之前開朗同活潑, 我覺得好安慰
睇過佢係我面前喊, 就知道佢之前因為個ex, 加上個人成長環境, 佢成個人都好亂好sad

唔係單純因為我係M小姐男朋友
就算作為一個朋友, 我都想佢build up到一個自信同健康心境, 呢樣嘢係唔需要建立係其他人身上
因為我經歷過類似嘅過程
而我明白到呢d傷害對M小姐係更大

我感覺M小姐依家已經愈嚟愈接近「康復」
加速
而家啲種關係有個正式嘅名——pre 拍拖
同後生女拍拖個人係會變young D嘅
加速
每日一篇
推爆
各位師兄覆還覆,可唔可以唔好quote文
好明白樓主個份甜同開心
個陣真係會無時無刻感恩天上比機會我地相遇
明明單身個陣訓足8個鐘都仲係眼訓
一拍左拖 晚晚傾完電話第二日仲要返工
收工仲要9秒9飛去見一見 見完仲要送返屋企
都唔會覺得累 同埋 都係覺得見唔夠

真係好正喱種感覺
我都覺
去到某個階段就又會想要私人空間
到時先係考驗

佢地就係要夠沖動
先會有今時今日喱個故事
如果考慮太多野
好多時自己一早已經幫自己收左皮
傾通宵再返工都試過
但個人完全唔攰 第二晚又再傾過
係 就係要有呢種心動同衝動既感覺
好懷念
真係好懷念

所以睇完故之後
我喱排係咁對另一半
做返初初拍拖會做既野
扮怕醜 扮第一次拖手 第一次錫
屌你快手
開定post4啦 樓主有撚排
而家好似小學生果陣要睇每日一篇
每日一篇一日都有3篇睇
但係先一日一篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞