[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (156) 恭喜冠軍香印

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
決賽甩漏先唔講
師兄師姐同香印係我睇決賽嘅主因之一 夾得好應該可以好好睇

但俾分要好分得清邊啲係俾選手本人 邊啲係俾助演嘉賓 俾啲係俾編排嗰個
Marf跳得差過大黃蜂我笑撚到癲
仲有個垃撚圾柴灣角街
啲詞改又唔係改得多 又唔係改到配合返佢地自己
Viu真係勁
上屆簽定女ash,今屆年簽定nathan
唔閪唔簽,勁
大黃蜂同KC都算
Nathan我真係唔知睇中佢啲乜
入到十強連前傳都唔識跳
態度差過晒以前任何人
Tsoul round1 最高分o晒咀
明明比lokman搶哂,而家lokman參賽咩,咁我有無得投lokman呀
唔拍劇拍戲出歌keep住曝光邊有咁多廣告拍
邊個係膽邊個係腳要分清楚
其實我覺得造星這個節目比太多假希望 dancer

就算是外國的dancer 多些機會,但都不代表佢地是celebrities 或者咁講,佢地好少成日提自已是星

純跳舞做到明星如Margot Fonteyn , Baryshnikov呢類在近代基本上絕種

可以獨立於diva 的跳舞明星 多數都好老 如Michael Flatley, Joaquin Cortes

後生果班,Lockhart Brownlie 果類引發天后大戰的backup dancer 又好,還是業界比勁的Kyle Hanagami, Yanis Marshall 就算出左位,或者參加完talent show 之後都要依附翻diva

真是做到star 多數是跳舞以外有演戲,歌唱才能

香港最大問題是無足夠歌, Kazaky 就算差唔多第一代高跟鞋男團都要有好嗆耳的Love
好彩佢地唔係教到梁祖堯咁
佢地係適當地加入drama元素/教佢地用啲drama technique execute佢地嘅唱歌跳舞item
狗堯係俾人唔唱唔跳齋做戲
所以我真係唔buy tsoul kc話跳舞明星然後自選唔唱,而香印肯挑戰唱反而比一日觀眾屌,其實cheetah真係唱得合格
JabbaWockeeZ 呢類都要sell gimmick
星5其實有冇theme,我睇決賽好似選緊"跳舞明星",但又無一part係dance battle,又話因為Nathan cancel咗 dance battle,睇撚到我一舊雲
搞清楚邊個搞臭晒dancer個朵先
就係造星自己
關觀眾撚事

年年都dance battle擺第一場
下一round先指定歌曲
鑊鑊第一round幾有前途嘅唱歌人已經比人踢走
然後去到指定歌曲好多都災難表現

然後成堆表現得好差嘅dancer都比crew死攬
星三Odi AB 方方 右雨 仲有堆唔記得名嘅

然後又年年啲dancer都喺道鳩叫
贏咗又對住對家歡呼咁

最後你睇吓鏡先
咪又係要識唱歌先有人睇
論決賽表現,外貌,星味,冠軍實至名歸,
第二至九名..根本亂嚟
連登是咪鍾意藍組多d?
個人覺得紅組表演只係MK同埋中學sing con質素
除左N亨 希晉係有改觀 但都不及樂樂同Mark Chan質素高
邊個贏都有人屌架啦
十個裡面佢係最戴得起冠軍呢頂帽嗰個
佢冇贏嘅話viu 應該諗都唔會諗簽佢 花姐個嘴臉
edan 同ay 真咩
我都覺講綜藝佢行出去唔拍住膠戰班人
其他人未必接到佢
我charm無改step陰鳩Marf佢已經要感恩啦
炒咗呀麟無chill club 睇
三分型都仲好
最癲係DWFF
Owen超越咗紅藍界線 同兩邊都好friend
個個參賽者都好似好鍾意佢 好錫佢咁
Tsoul Kingston嗰班又係 Lyman Adams嗰班又係
仲要好似冇聽過有觀眾係唔鍾意佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞