[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(39)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
【港隊敲定友賽對手 10月鬥老撾 11月戰巴林】

足總CEO薛基輔今日出席記者會證實,除咗之前已經落實8月31日作客友賽新加坡之外,喺10月同11月兩場主場亞盃外賽前亦安排咗兩場友賽,分別對老撾同巴林。而CEO亦表示唔想影響大球場打亞盃外時嘅草地質素,兩場友賽將會安排喺旺角場上演。

唔搞rugby seven 咁大球場既草地質素咪好囉

塊地要咁靚嚟做乜鳩,等黎巴嫩用個波順啲?

我意思係佢唔擺大球場踢友賽係怕損害草地質素,我覺得踢一場賽事點都唔會損害得勁過rugby seven ,況且喺旺角場踢352同你喺大球場踢352根唔同(場地問題),另外球員亦都要熟習下喺大球場既環境

我意思係屌緊ceo,手足誤會咗

足總CEO薛基輔今日出席記者會證實,除咗之前已經落實8月31日作客友賽新加坡之外,喺10月同11月兩場主場亞盃外賽前亦安排咗兩場友賽,分別對老撾同巴林。而CEO亦表示唔想影響大球場打亞盃外時嘅草地質素,兩場友賽將會安排喺旺角場上演。

我意思係佢唔擺大球場踢友賽係怕損害草地質素,我覺得踢一場賽事點都唔會損害得勁過rugby seven ,況且喺旺角場踢352同你喺大球場踢352根唔同(場地問題),另外球員亦都要熟習下喺大球場既環境

對唔住,清
傑志U20前MVP涉販毒

【本報訊】2014年代表傑志參加男子U20組別5人足球賽贏得冠軍、同時榮膺最有價值球員(MVP)的向進豪,涉在藍田公屋住所及樓下販運毒品可卡因,被警方拘控。他昨被解往觀塘裁判法院再訊,被控兩項販毒罪,暫時毋須答辯。案件轉介高等法院審理,其間他須還柙候訊。

傑志

小KID仔

條友之前扮醉呃蝦條

搵唔搵得番個post

腳腫班撚屌個腦諗咩,
我地做球迷既真係識條鐵
咁多熱身賽都去殺人球場踢
不如咁算啦:
而CEO亦表示唔想影響大球場打🏈時嘅草地質素,友賽及亞盃外都會安排喺旺角場上演
不如咁算啦:
而CEO亦表示唔想影響大球場打🏈時嘅草地質素,友賽及亞盃外都會安排喺旺角場上演

True
不如咁算啦:

喺旺角場踢,氣氛好啲,晉級機會亦都會大啲
喺大球場踢, 除非好似南華係亞協咁全場爆滿,否則好難踢到個氣勢出嚟
不如咁算啦:

喺大球場踢, 除非好似南華係亞協咁全場爆滿,否則好難踢到個氣勢出嚟

但而家係友賽擺旺角 正賽擺大球場🤣
董之英質素可想言之

如果無咗傑志青訓引導班band3仔行正路
應該會有更多董之英mk仔行差踏錯

冇左你倒米傑志會冇咁多人屌

天光陳

巴打你改咗名

Yes
熱身旺角正賽加山
驚天票價唔睇罷就
寧予老幼不慰波友

劇本準備

對唔住,清

咁嚴重,唔使嘛
不如咁算啦:

但而家係友賽擺旺角 正賽擺大球場🤣

我知,始終係旺角場踢個人感覺覺得晉級機會大啲
目前鋒線無「援」的流浪已獲主帥狄恩介紹1名曾在印尼聯賽闖蕩多年的阿根廷前鋒,該球員下周直接到馬來西亞加入集訓。據悉,這名將獲流浪試用的外援為小保加青訓產品、曾為狄恩麾下的Gaston Castano。
去季效力標準灝天的烏克蘭前小國腳奧力斯,就與另一名來自法國的門將隨隊訓練,流浪總監李輝立稱將在2名外援門將之中選1個簽約,現階段論選擇奧力斯機會較大
標準流浪今季的教練團以狄恩為首,張偉康、蘇洋與卓卓將擔任副手,球圈名宿李炳雄近日也「復出」予以協助。
去季效力標準灝天的烏克蘭前小國腳奧力斯,就與另一名來自法國的門將隨隊訓練,流浪總監李輝立稱將在2名外援門將之中選1個簽約,現階段論選擇奧力斯機會較大

個法國keeper態度好啲

老垃:價低者留

true
奧力斯垃圾
目前鋒線無「援」的流浪已獲主帥狄恩介紹1名曾在印尼聯賽闖蕩多年的阿根廷前鋒,該球員下周直接到馬來西亞加入集訓。據悉,這名將獲流浪試用的外援為小保加青訓產品、曾為狄恩麾下的Gaston Castano。

依個前鋒都算ok
傑志U20前MVP涉販毒

【本報訊】2014年代表傑志參加男子U20組別5人足球賽贏得冠軍、同時榮膺最有價值球員(MVP)的向進豪,涉在藍田公屋住所及樓下販運毒品可卡因,被警方拘控。他昨被解往觀塘裁判法院再訊,被控兩項販毒罪,暫時毋須答辯。案件轉介高等法院審理,其間他須還柙候訊。

傑志

小KID仔

條友之前扮醉呃蝦條

搵唔搵得番個post

連燈post?

兩個球員出價投標個位
價高者得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞