[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(39)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
廢金: who Tsun Dai? no live cant see
no la

真心覺得佢又再等球迷send email提佢

15萬人工買個ifollow濕濕碎啦
熱now球壇——學界決賽荃遵佔優

衞冕大熱的董之英中學已被淘汰,決賽由英皇佐治五世學校與荃灣遵理壘,更加是破天荒地有電視直播,兼且在旺角大球場上演。還記得在足總的記招上與荃遵其中一名球員岑偉成傾談間,他也承認在電視直播及在旺角場踢決賽下,是他們爭取殺入決賽的推動力,最終真的做到了。

這場決賽我認為荃遵實力比較好,皆因擁有多名現役甲組深水埗球員,如劉卓軒及梁冠聰等,無論個人技術或是體能都有壓倒性優勢,加上他們對於旺角場更加不會陌生,對手是首次躋身學界精英賽決賽的英皇佐治五世學校,所以荃遵心理上也佔優。

至於首次躋身學界精英賽決賽的英皇佐治五世學校,皆因是國際學校的關係,陣中大多數球員來自不同國藉,飛馬球員麥基也是就讀於該校。該校其中兩名球員北村祝及趙誠民,在傑志青年軍時已跟我合作過。韓籍的趙誠民以速度見稱,而日藉的北村祝球員以體力見長,他們合二人之力能否帶領校隊擊敗荃遵,本星期日自有分曉。(now634台周日早上10:45直播)

nowSports評述員

有冇得入場睇?

睇年份
熱now球壇——學界決賽荃遵佔優

衞冕大熱的董之英中學已被淘汰,決賽由英皇佐治五世學校與荃灣遵理壘,更加是破天荒地有電視直播,兼且在旺角大球場上演。還記得在足總的記招上與荃遵其中一名球員岑偉成傾談間,他也承認在電視直播及在旺角場踢決賽下,是他們爭取殺入決賽的推動力,最終真的做到了。

這場決賽我認為荃遵實力比較好,皆因擁有多名現役甲組深水埗球員,如劉卓軒及梁冠聰等,無論個人技術或是體能都有壓倒性優勢,加上他們對於旺角場更加不會陌生,對手是首次躋身學界精英賽決賽的英皇佐治五世學校,所以荃遵心理上也佔優。

至於首次躋身學界精英賽決賽的英皇佐治五世學校,皆因是國際學校的關係,陣中大多數球員來自不同國藉,飛馬球員麥基也是就讀於該校。該校其中兩名球員北村祝及趙誠民,在傑志青年軍時已跟我合作過。韓籍的趙誠民以速度見稱,而日藉的北村祝球員以體力見長,他們合二人之力能否帶領校隊擊敗荃遵,本星期日自有分曉。(now634台周日早上10:45直播)

nowSports評述員

有冇得入場睇?

睇年份

信報財經新聞 http://hkej.com
Page Liked · 3 hrs ·

【良藥苦口 良言刺耳 (球千仞 / 場內場外)】
<a href="http://bit.ly/2f6O7cZ<br><br>
" target="_blank">http://bit.ly/2f6O7cZ<br><br>
</a>
日前有專欄作者批評港超缺乏本土球員 (連結在下方),導致球迷喪失入場意欲,此番言論一點不陌生,卻因「少有本土球員」這樣的字蝨遭網民圍剿。

球千仞想問哪裏有像港超聯那麼多入籍兵的?迪亞高哥斯達、迪高等當年轉國籍引起多大爭議,球迷多反感?港超聯冠軍傑志可以11人全是鬼佬或國援!如此玩弄入籍條例實在天下第一!你怎能怪市民覺得港超聯缺乏土生土長球員?這個問題是否存在?是否要面對!

呃人買報紙?

又搏屌

入藉兵 國援人地有hk passport 真香港人夠本土啦

再退幾步講 假鬼係有香港人血統反而入唔到藉要當人鬼佬 要屌係咪屌支那國藉法

同香港完全無關係,但係香港出世的雙非,可以拎香港䕶照
有香港人血統的假鬼反而拎唔到香港護照

真心on9

全世界既球壇 體壇都想搶依d人材 香港就因友那國藉法因步自封
信報財經新聞 http://hkej.com
Page Liked · 3 hrs ·

【良藥苦口 良言刺耳 (球千仞 / 場內場外)】
<a href="http://bit.ly/2f6O7cZ<br><br>
" target="_blank">http://bit.ly/2f6O7cZ<br><br>
</a>
日前有專欄作者批評港超缺乏本土球員 (連結在下方),導致球迷喪失入場意欲,此番言論一點不陌生,卻因「少有本土球員」這樣的字蝨遭網民圍剿。

球千仞想問哪裏有像港超聯那麼多入籍兵的?迪亞高哥斯達、迪高等當年轉國籍引起多大爭議,球迷多反感?港超聯冠軍傑志可以11人全是鬼佬或國援!如此玩弄入籍條例實在天下第一!你怎能怪市民覺得港超聯缺乏土生土長球員?這個問題是否存在?是否要面對!

呃人買報紙?

又搏屌

入藉兵 國援人地有hk passport 真香港人夠本土啦

再退幾步講 假鬼係有香港人血統反而入唔到藉要當人鬼佬 要屌係咪屌支那國藉法

同香港完全無關係,但係香港出世的雙非,可以拎香港䕶照
有香港人血統的假鬼反而拎唔到香港護照

真心on9

全世界既球壇 體壇都想搶依d人材 香港就因友那國藉法因步自封

運動就講本土,政治就唔得
btw 天業路個場點去?
附近967好似有個站行過去要幾耐左右

驚變第二個歐沖

最多變第個樂仔,點可能第2個9冲

樂仔都係工作證先留唔低
佢應該冇呢個問題

所以遲啲如果仲有球員去外流,真係唔好揀英國,除非你有英國護照

true, 好似謝家榮,林樂勤中左伏

佢地聽個agent 9up話一定搞到工作證。
Visa 呢家野真係要問下啲移民顧問
係要搵個好agent

好耐之前,應該未去英國之前,林樂勤好似被山東魯能睇中,如果當初係揀上大陸,唔知佢宜家會點呢。會唔會喺支足未改港澳台球員身分之前,山東就同佢簽約先,真係好難講

無記錯嗰陣除咗山東魯能,連廣州恆大都想簽林樂勤。
最後Jordan揀咗去英國
btw 天業路個場點去?
附近967好似有個站行過去要幾耐左右

搭西鐵 再轉輕鐵 咪得lo

有個叫iFollow嘅台播 一季110磅 可能都會有lin

ifollow係efl官方整嘅,110鎊一季有得睇晒英冠至英乙所有比賽

我都諗緊幫唔幫襯,其實好撚抵,問題淨係為咗睇浚仔,都唔知有幾多場踢
efl其他比賽真係無乜時間睇

淨係有興趣睇浚仔 有啲貴 但英甲有冇電視台播?

你意思英國定香港,香港梗係矛啦
所以先諗到頭都爆

我意思係英國啊 因為英國有電視台播嘅話先有幾會搵到lin

但唔排除有人會買ifollow然後stream比大家睇

英國唔計playoff一季播埋得十幾場英甲,仲要未必揀中bury喎,成24隊
另外假設有人stream efl,同一時間三個聯賽成30場波一齊播,stream唔到好多場啦,仲未計各地嘅頂級聯賽
真係die hard嘅貝利迷應該買晒季票入場,唔會得閒搞stream

Bury主場入場人數有幾多

ifollow係efl官方整嘅,110鎊一季有得睇晒英冠至英乙所有比賽

我都諗緊幫唔幫襯,其實好撚抵,問題淨係為咗睇浚仔,都唔知有幾多場踢

所以先諗到頭都爆

英國唔計playoff一季播埋得十幾場英甲,仲要未必揀中bury喎,成24隊
另外假設有人stream efl,同一時間三個聯賽成30場波一齊播,stream唔到好多場啦,仲未計各地嘅頂級聯賽
真係die hard嘅貝利迷應該買晒季票入場,唔會得閒搞stream

1617 Average home league attendance 3,845

驚變第二個歐沖

樂仔都係工作證先留唔低
佢應該冇呢個問題

所以遲啲如果仲有球員去外流,真係唔好揀英國,除非你有英國護照

係要搵個好agent

好耐之前,應該未去英國之前,林樂勤好似被山東魯能睇中,如果當初係揀上大陸,唔知佢宜家會點呢。會唔會喺支足未改港澳台球員身分之前,山東就同佢簽約先,真係好難講

事實上去比利時、瑞士、奧地利之類再搵過唔係冇可能
但佢地返咗黎
完住冇咩可唔可惜

有個叫iFollow嘅台播 一季110磅 可能都會有lin

所以先諗到頭都爆

Average - 3844.

Highest Attendance: Bolton Wanderers (Monday 24th October) - 8007.

Lowest Attendance: MK Dons (Tuesday 14th February) - 2005.

Top 3 -

1st: Bolton Wanderers (8007) 2nd: Sheffield United (6123) 3rd: Scunthorpe United (5355).

驚變第二個歐沖

樂仔都係工作證先留唔低
佢應該冇呢個問題

係要搵個好agent

事實上去比利時、瑞士、奧地利之類再搵過唔係冇可能
但佢地返咗黎
完住冇咩可唔可惜

返左嚟無諗住再外流?
話說浚仔週薪幾多?
Bury App 已裝

所以先諗到頭都爆

Average - 3844.

Highest Attendance: Bolton Wanderers (Monday 24th October)&nbsp;- 8007.

Lowest Attendance:&nbsp;MK Dons (Tuesday 14th February)&nbsp;- 2005.

Top 3 -

1st:&nbsp;Bolton Wanderers (8007) 2nd: Sheffield United (6123) 3rd: Scunthorpe United (5355).

港超榜首大戰都係咁上下
有無人會訂iFollow?
想揾片源
等kim殺入亞洲杯再選dai tsun都未遲
在印尼球壇效力多年的32歲阿根廷前鋒Gaston Castano將試訓標準流浪,球隊隨後會到馬來西亞進行集訓。

印超?

踢過印甲,
同印尼多隊
之前曾踢過迪恩教果隊

成10年前踢過印超馬都拉聯 好似係奧丹雲治嗰隊

yes
btw,垃隊去馬來西亞集訓wo,垃垃出機票錢?
想揾片源

已訂

殺得入亞洲杯?
幾大機會?

殺得入亞洲杯?
幾大機會?

in kim we trust
有冇10%
想揾片源

已訂

真?成百蚊歐wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞