[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(39)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁都有得diu 第一場唔可以係大戰?

咪臭系
元朗先憑劉浩霖門前一射領先一球
貝利青年隊主教練賴恩傑特指,戴偉浚去年一來到球隊便希望將他提升至一隊,全因他的決心和技術皆比其他人強。值得一提的是,他對過去兩名香港學徒林樂勤和謝家榮印象深刻,他特別提到謝家榮當時已和一隊訓練,如非沒有工作證,球會其實是想留下他。

😭😭😭

how about Jordan仔?
番到嚟香港反而係林樂勤多機會過謝家榮

可能戴偉浚仲高過林樂勤一兩班波

林樂勤一返黎港超就當新晉左閘黃子浩狗咁撚
Tsun Dai起碼有中超正選質素, 踢港隊一定無問題
反而林樂勤要盡快增強身體質素, 唔係好難再進一步

jordan好似好細粒

仲細 好難周身肌肉既

睇wiki 原來jordan tsundai一樣高

但感覺jordan身型有d單薄, 似技術型球員
可以練大隻d

2:1?

會唔會10點半踢到家陣
先憑呀 即係第一球喇

一比一

會唔會10點半踢到家陣
先憑呀 即係第一球喇

1:1呀 元朗入先咪先憑
我霖
我霖

好波

會唔會10點半踢到家陣
先憑呀 即係第一球喇

膠左
我霖

隻狗好得意
我霖

隻狗好得意

松鼠狗
今日元朗足球隊於天業運動場與東方龍獅足球隊進行友賽,元朗先憑劉浩霖門前一射領先一球,及後東方追回一球,友賽最終和氣收場以1:1完場👏🏼
冀望雙方球隊開季後一切順利,百戰百勝🏆

呢個做咩撚野 邊個打架
今日元朗足球隊於天業運動場與東方龍獅足球隊進行友賽,元朗先憑劉浩霖門前一射領先一球,及後東方追回一球,友賽最終和氣收場以1:1完場👏🏼
冀望雙方球隊開季後一切順利,百戰百勝🏆

呢個做咩撚野 邊個打架

大家一齊嬴,super!
嗰條球千仞原來吹到話自己識得林作㗎
如果冰島對港隊,港隊會輸幾多

半打至上
上年英國都輸冰島la

兩隊都鳩斬波,打速度打身裁,唔可以一概而論
反而唔講西班牙,冰島對南美波,智利、墨西哥、....組織波,隨時比果的小矮人扭死

香港唔係冇技術形球員,但都要個教練肯用先得架,同埋廢金識鬼用戰術
如果冰島對港隊,港隊會輸幾多

半打至上
上年英國都輸冰島la

兩隊都鳩斬波,打速度打身裁,唔可以一概而論
反而唔講西班牙,冰島對南美波,智利、墨西哥、....組織波,隨時比果的小矮人扭死

香港唔係冇技術形球員,但都要個教練肯用先得架,同埋廢金識鬼用戰術

講真,香港嘅球員水平,如果打同級或以上球隊唔9斬一定會死得好慘
元朗vs東方 季前熱身賽精華

https://www.youtube.com/watch?v=Ximsl9oSmfA&feature=youtu.be&feature=youtu.be

8:20笑撚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞