[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(39)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
信報登垃圾文章嘅原因係咪想刺激銷量?

谷facebook reach
北村祝 japanese?

傑志青訓出黎既假鬼

去左東方

傑志青訓出黎既假鬼

去左東方

今日有出?
東方龍獅足球隊Eastern Long Lions Football Team
1 min ·

東方龍獅周四(8月3日)早上與港超新軍夢想FC進行季前熱身賽,賽事分3節每節30分鐘上演,東方龍獅於第一節憑羅港威及麥基建功,領先2:0。

主教練司徒文俊於今場熱身賽起用不少青年球員試陣,包括從預備組擢升跟操的中場北村祝及出任右閘的李嘉華,其餘正選球員包括門將葉鴻輝、李志豪、曾至孝、黃梓浩、白鶴、鞠盈智、勞高、羅港威及麥基。

兩軍於開賽初段互有攻守,戰至中段,羅港威左路個人突破射入靚波,加上麥基於完第一節前與勞高撞牆後妙射破網,為東方龍獅領先2:0。

出場次序李嘉華>謝朗軒

東方之前又話唔夠人打菁英盃

咁冇法啦,但我相信如果有其他外流機會,我諗佢地都會去既,留喺個comfort zone 做山寨王冇意思
雖然香港大把山寨王

比利時,北歐好似無咁緊

北歐應該有機會

荷蘭近年整體水準好似差咗, 唔知有冇機會試下闖荷乙或者再低一級, 只要外來人有心融入當地, 荷蘭人係唔會點排外

本田圭佑當年都係荷乙打起
不過佢果陣有人搭路去荷蘭
香港唔知有無人識果邊

喺荷蘭練下技術都好嘅

本地波 靜係識 搭路 去英國
其他國家 完全冇人脈

係啲家長淨係想英國,想順便學埋英文
學北歐話、荷蘭話=廢話
其實啲少人識嘅語文先好,香港識英文嘅多你個仔一個唔多啦on9

傑志青訓出黎既假鬼

去左東方

今日有出?

東方fb話第一節出咗佢同李嘉華

傑志青訓出黎既假鬼

去左東方

今日有出?

正式賽事再出 先再講啦

傑志青訓出黎既假鬼

去左東方

今日有出?

正式賽事再出 先再講啦

鳩噏mode:會唔會出嚟俾夢想睇辦,睇下有無興趣借

傑志青訓出黎既假鬼

去左東方

今日有出?

正式賽事再出 先再講啦

東方要兩個U22踢菁英杯

傑志青訓出黎既假鬼

去左東方

今日有出?

正式賽事再出 先再講啦

黃駿軒、謝朗軒唔知係咪收返
【英國直擊.戴偉浚】貝利主帥大讚天分出色 證英甲開鑼戰勢披甲

英國時間周六(8月5日),貝利便迎來新一季英甲開鑼戰,主場面對華素爾的賽事。貝利周三舉行賽前記者會,領隊李爾奇勒(Lee Clark)坦言18歲香港小將戴偉浚有很大機會迎來職業球員生涯的「地標戰」。

香港01記者蘇子暘 英國直擊

https://www.hk01.com/sns/article/109344?utm_content=buffer2dab4&utm_medium=Social&utm_source=facebook+hk01&utm_campaign=buffer

搵定lin睇

英甲有直播??

比利時,北歐好似無咁緊

北歐應該有機會

荷蘭近年整體水準好似差咗, 唔知有冇機會試下闖荷乙或者再低一級, 只要外來人有心融入當地, 荷蘭人係唔會點排外

香港唔知有無人識果邊

喺荷蘭練下技術都好嘅

其他國家 完全冇人脈

學北歐話、荷蘭話=廢話
其實啲少人識嘅語文先好,香港識英文嘅多你個仔一個唔多啦on9

去英國咪又係群埋班香港人,支那人,有q用咩
除非你本身係好top 嗰堆啦
【英國直擊.戴偉浚】貝利主帥大讚天分出色 證英甲開鑼戰勢披甲

英國時間周六(8月5日),貝利便迎來新一季英甲開鑼戰,主場面對華素爾的賽事。貝利周三舉行賽前記者會,領隊李爾奇勒(Lee Clark)坦言18歲香港小將戴偉浚有很大機會迎來職業球員生涯的「地標戰」。

https://www.hk01.com/sns/article/109344?utm_content=buffer2dab4&utm_medium=Social&utm_source=facebook+hk01&utm_campaign=buffer

搵定lin睇

英甲有直播??

有個叫iFollow嘅台播 一季110磅 可能都會有lin

傑志青訓出黎既假鬼

去左東方

今日有出?

正式賽事再出 先再講啦

屌今日有去
淨係認得李嘉華

比利時,北歐好似無咁緊

北歐應該有機會

香港唔知有無人識果邊

喺荷蘭練下技術都好嘅

其他國家 完全冇人脈

學北歐話、荷蘭話=廢話

樂仔可以即時翻譯比廢金聽,咁係樂仔本身勁,定係真係關佢係英國留過幾年事?

去左東方

今日有出?

正式賽事再出 先再講啦

屌今日有去
淨係認得李嘉華

🐶志心裏說不身體卻很誠實,話唔想打精液盃,咪又係打

今日有出?

正式賽事再出 先再講啦

屌今日有去
淨係認得李嘉華

🐶志心裏說不身體卻很誠實,話唔想打精液盃,咪又係打

會有精華嗎

香港唔知有無人識果邊

喺荷蘭練下技術都好嘅

其他國家 完全冇人脈

學北歐話、荷蘭話=廢話

樂仔可以即時翻譯比廢金聽,咁係樂仔本身勁,定係真係關佢係英國留過幾年事?

睇你送去大城市定small town, 喺大城市住唐人區,可以一句英文都唔洗講

搵定lin睇

英甲有直播??

ifollow係efl官方整嘅,110鎊一季有得睇晒英冠至英乙所有比賽

我都諗緊幫唔幫襯,其實好撚抵,問題淨係為咗睇浚仔,都唔知有幾多場踢
efl其他比賽真係無乜時間睇
雖然明日(8月4)先係東方龍獅執行總監梁守志先生嘅63歲生日,但一班籃球隊成員已急不及待為「PETER哥」慶祝,仲送上大蛋糕祝賀!問到「PETER哥」有乜生日願望,佢就簡潔咁話:「攞晒啲冠軍返嚟!」

大家有咩祝福想同梁總監講呢

搵定lin睇

英甲有直播??

ifollow係efl官方整嘅,110鎊一季有得睇晒英冠至英乙所有比賽

我都諗緊幫唔幫襯,其實好撚抵,問題淨係為咗睇浚仔,都唔知有幾多場踢
efl其他比賽真係無乜時間睇

淨係有興趣睇浚仔 有啲貴 但英甲有冇電視台播?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞