[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(39)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

唔知有無得上陣

Bury 真係專出 tai Chun d poster 呃 like

今次係開鑼match day programme封面
威過一般poster好多

貝利依家當佢中田英壽咁揾錢

700萬人市場唔細㗎,佢打得起加,隨時大賺一筆

對一間英甲球會黎講,有海外市場已經好撚叻
標準流浪昨憑新加盟的快馬黎洛賢於熱身賽下半場的入球,以1:0小勝和富大埔。

流浪上月一口氣簽入「MK國」卓耀國、「BB」黎洛賢同「肥軒」劉卓軒三名球圈公認的不羈少年,班主莫耀強表示:「只要理順他們的財務和激起他們那團火,就可看到我們簽人的眼光了......」

李輝立強調給失意軍人及青年人一個機會,讓三名「壞孩子」盡展所長重返正軌。他說:「流浪出過不少性格、生活不羈的球星,但共通點都是好波有潛質。」

流浪除上述三名華人外,還有前富力的張國明、外援中堅摩域治及中場莊尼亞加盟,連同留用的鄭兆均及徐宏傑等年輕球員,組成今季港超大軍。

只要理順他們的財務
簽埋田文員la diu

唔知有無得上陣

Bury 真係專出 tai Chun d poster 呃 like

有冇1%關注佢
信報係好典型「有料怕咩競爭」既香港人思維
唔諗問題根源,唔分析成件事因由
總之你唔掂就係你廢

將南華收皮歸咎於多入籍假鬼 佢唔屌班南華高層

信報無信 明報不明

文滙不文,大公不公,毒菓不毒

認真便輸了
信報平日無人睇
依家點擊率高左好多

上流社會睇

唔知有無得上陣

係香港人揾到多錢?未至於ma
支那果d貼錢去德甲/外流就話姐

對英甲球隊黎講,多人關注先有商機

起碼個page多左d香港人like

dream開波未 有無人睇

對東方

依家幾比幾?
真係得啖笑
無理取鬧就話係苦口良藥
受千夫所指就話人地批評係跟風
言語激少少就話係人身攻擊 完全無視自己嘅歪理俾人點反駁
歸屬感講唔掂就話講返實力

同佢講撐港足要理由既咩?因為我地係香港人!

冇蛇齋餅 不了

唔知有無得上陣

有冇1%關注佢

而家所有宣傳品都有佢份
我唸當地都會有小小回響
會因為呢個華人咩料有小小關注

當地華人應該幾留意

唔知有無得上陣

700萬人市場唔細㗎,佢打得起,隨時大賺一筆

有冇1%關注佢

你有無見01同蘋果已經開始做勢,當然睇佢自己,打得起嘅話,佢5年內一定係香港其中一個最出名嘅足球明星。

唔知有無得上陣

有冇1%關注佢

你有無見01同蘋果已經開始做勢,當然睇佢自己,打得起嘅話,佢5年內一定係香港其中一個最出名嘅足球明星。

咁點?
東方龍獅足球隊Eastern Long Lions Football Team
1 min ·

東方龍獅周四(8月3日)早上與港超新軍夢想FC進行季前熱身賽,賽事分3節每節30分鐘上演,東方龍獅於第一節憑羅港威及麥基建功,領先2:0。

主教練司徒文俊於今場熱身賽起用不少青年球員試陣,包括從預備組擢升跟操的中場北村祝及出任右閘的李嘉華,其餘正選球員包括門將葉鴻輝、李志豪、曾至孝、黃梓浩、白鶴、鞠盈智、勞高、羅港威及麥基。

兩軍於開賽初段互有攻守,戰至中段,羅港威左路個人突破射入靚波,加上麥基於完第一節前與勞高撞牆後妙射破網,為東方龍獅領先2:0。

唔知有無得上陣

有冇1%關注佢

true, 近5年嘅足球明星仲係陳7
希望佢係下一個
dream開波未 有無人睇

對東方

依家幾比幾?

東2:0
英國時間周六(8月5日),貝利便迎來新一季英甲開鑼戰,主場面對華素爾的賽事。貝利周三舉行賽前記者會,領隊李爾奇勒(Lee Clark)坦言18歲香港小將戴偉浚有很大機會迎來職業球員生涯的「地標戰」

球員時代曾效力紐卡素及富咸等英超球隊的奇勒,見慣大場面,但作風友善,接受向記者追問戴偉浚表現時解釋說:「戴偉浚的季前熱身賽表現十分出色,我們認為是時候奬勵他延長合約;此外這亦是保障我們,過去數周戴偉浚的表現已得到了其他級別球會的注意。」
東方龍獅足球隊Eastern Long Lions Football Team
1 min ·

東方龍獅周四(8月3日)早上與港超新軍夢想FC進行季前熱身賽,賽事分3節每節30分鐘上演,東方龍獅於第一節憑羅港威及麥基建功,領先2:0。

主教練司徒文俊於今場熱身賽起用不少青年球員試陣,包括從預備組擢升跟操的中場北村祝及出任右閘的李嘉華,其餘正選球員包括門將葉鴻輝、李志豪、曾至孝、黃梓浩、白鶴、鞠盈智、勞高、羅港威及麥基。

兩軍於開賽初段互有攻守,戰至中段,羅港威左路個人突破射入靚波,加上麥基於完第一節前與勞高撞牆後妙射破網,為東方龍獅領先2:0。

出場次序李嘉華>謝朗軒

李嘉華好似係和哥個仔

有冇1%關注佢

咁點?

希望5年後唔會係旺角場見到佢

有冇1%關注佢

咁點?

踢港隊得唔得

有冇1%關注佢

咁點?

踢港隊得唔得

驚變第二個歐沖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞