[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(39)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
理文英文叫Warriors?

以為叫lee man

official facebook都係叫lee man
可能warriors係會籍名?
南區fb有個台灣球迷留言話會入場睇week 1南區對飛馬

住台灣既南區球迷

幾個月前小西灣南區對畜力場波有個台灣佬聊我講港超野,唔通係佢
貝利青年隊主教練賴恩傑特指,戴偉浚去年一來到球隊便希望將他提升至一隊,全因他的決心和技術皆比其他人強。值得一提的是,他對過去兩名香港學徒林樂勤和謝家榮印象深刻,他特別提到謝家榮當時已和一隊訓練,如非沒有工作證,球會其實是想留下他。

😭😭😭

how about Jordan仔?
番到嚟香港反而係林樂勤多機會過謝家榮

可能戴偉浚仲高過林樂勤一兩班波

林樂勤一返黎港超就當新晉左閘黃子浩狗咁撚
Tsun Dai起碼有中超正選質素, 踢港隊一定無問題
反而林樂勤要盡快增強身體質素, 唔係好難再進一步

jordan好似好細粒

仲細 好難周身肌肉既
貝利青年隊主教練賴恩傑特指,戴偉浚去年一來到球隊便希望將他提升至一隊,全因他的決心和技術皆比其他人強。值得一提的是,他對過去兩名香港學徒林樂勤和謝家榮印象深刻,他特別提到謝家榮當時已和一隊訓練,如非沒有工作證,球會其實是想留下他。

😭😭😭

jordan好似好細粒

仲細 好難周身肌肉既

睇wiki 原來jordan tsundai一樣高
菁英盃今季將改制,將10支港超聯球隊將分成兩組作單循環比賽,每組頭兩名出線晉身準決賽
足總盃冠軍為聯賽冠軍外的另一亞洲球會賽代表
南區fb有個台灣球迷留言話會入場睇week 1南區對飛馬

住台灣既南區球迷

幾個月前小西灣南區對畜力場波有個台灣佬聊我講港超野,唔通係佢

Door son 3節都無得踢
心都涼晒
心都涼晒

心都涼晒

幾比幾
我有咩入波
一如過往球季,來季港超聯位居榜末之球隊將會降落甲組,而甲組榜首球隊將獲升班資格,獲升班資格球隊需符合球會發牌條例方可升班。

足總份稿真係笑死人
心都涼晒

幾比幾
我有冇入波
想揭幕戰紅旗

紅你老母旗咩
無話題無預售無炒作點紅?

true
其實以往兩年做法好d
傑東首回合放季中 (11/12月左右)
次回合放季尾/煞科

所以咪話呢D 大戰擺社區盃, 開季前一星期踢最好!

又可以比大睇版, 輸贏又唔影響個局面, 又炒起到話題
一如過往球季,來季港超聯位居榜末之球隊將會降落甲組,而甲組榜首球隊將獲升班資格,獲升班資格球隊需符合球會發牌條例方可升班。

足總份稿真係笑死人

咁呢三屆榜尾係咪有降班先

足總份稿真係笑死人

岩岩嗰屆有
流浪 深水埗
尖隊 青衣
理文 將軍澳

理文用個咁遠o既場
流浪 深水埗
尖隊 青衣
理文 將軍澳

理文用個咁遠o既場

用將軍澳點不如用我谷

足總份稿真係笑死人

岩岩嗰屆有

大埔同黃大仙

足總份稿真係笑死人

岩岩嗰屆有

一如以往 升降制都係亂鳩黎

足總份稿真係笑死人

岩岩嗰屆有

大埔同黃大仙

香港joke 球
心都涼晒

幾比幾
我有咩入波

1比1
垃王 策動入波
雲佬助攻
會員 古基 上花生台
陣間聽下先

花生台豬sir個節目狗也不屌

你會令人以為係我

呢個page唔係你開㗎咩

古基太多懶音定鄉音, 不了

😭😭😭

同埋要改善埋門質素
好人好姐點解咁得閒去睇花生台?嫌時間太多?

花生台>>>>>>熱時

How about my台

支持Caroline hill tv好過

撐!

加山最強
會員 古基 上花生台
陣間聽下先

花生台豬sir個節目狗也不屌

你會令人以為係我

呢個page唔係你開㗎咩

古基太多懶音定鄉音, 不了

個腔調成個陳雲咁撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞