[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(39)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
好人好姐點解咁得閒去睇花生台?嫌時間太多?

花生台>>>>>>熱時

花生台>>>>>>熱時

花生台>>>>>>熱時

How about my台
點解出面post啲人講咗咁多次都未明𠗕仔係可以踢港隊嘅原因
繼昨日於熱身賽2:0擊敗夢想FC後,教練團今日讓球員輪換上陣保持狀態,正選陣容分別為門將葉鴻輝、李嘉華、曹泰根、吳偉超、謝敏榮、茹子楠、迪高、陳肇鈞、鄭璟昊、勞高及林學曦。

佢唔係有香港passport咩

Exactly...但好多人淨係話'佢唔係攞bc咩'

佢有兩本passport 嘛,有英國passport可以令佢唔需要工作證都可以喺英國踢波,而佢又有香港passport,所以佢可以踢港隊。

其實佢可以代表英格蘭同香港
警號入波

智力問題

智力問題

中共洗腦太勁
愉園體育會 Happy Valley AA
19 mins ·

17/18球季新加入戰力

距離新一個球季尚有一個月左右,此刻愉園已經完成基本組軍,除了保留了去年的常規陣容外,亦在多個重點位置作出補充,務求以更強戰鬥力爭奪升班資格。

為了解決表現穩定度未如理想的問題,球隊已經從應屆甲組聯賽冠軍晨曦羅致了後衛馬文俊(41)、中場譚志傑(30)、王景華(31)、前鋒汪雙財(23)4位富經驗的球員。其中王景華及馬文俊在14/15球季助黃大仙征戰超聯,整體表現備受好評。

除了四位經驗豐富的球員之外,球隊亦從甲組晉峰簽入了中場廖億誠(22),這位五人足球香港代表隊主力之一,早以上盛技術聞名於本地球壇。在甲組努力多年的門將余嘉瑋(21)今季亦回歸愉園,準備與楊立威一爭長短。另外,21歲的自由身新力軍區鍵肇亦在本季的30人大軍名單當中。

25/8星期五晚上開league
打得夜波的球場得mk ,大球場,青衣
好大機會係mk
即係傑志或東方主場比賽

傑志vs東方

留返季中先大戰好d

唔會第一場就黎下話

有腦嘅都唔會編第一場啦屌,外國邊會第一場就巴塞對皇馬,曼聯對曼城

以前港甲就係咁編

我覺得最屌o既係社區盃唔擺第一場
19 mins ·

距離新一個球季尚有一個月左右,此刻愉園已經完成基本組軍,除了保留了去年的常規陣容外,亦在多個重點位置作出補充,務求以更強戰鬥力爭奪升班資格。

為了解決表現穩定度未如理想的問題,球隊已經從應屆甲組聯賽冠軍晨曦羅致了後衛馬文俊(41)、中場譚志傑(30)、王景華(31)、前鋒汪雙財(23)4位富經驗的球員。其中王景華及馬文俊在14/15球季助黃大仙征戰超聯,整體表現備受好評。

除了四位經驗豐富的球員之外,球隊亦從甲組晉峰簽入了中場廖億誠(22),這位五人足球香港代表隊主力之一,早以上盛技術聞名於本地球壇。在甲組努力多年的門將余嘉瑋(21)今季亦回歸愉園,準備與楊立威一爭長短。另外,21歲的自由身新力軍區鍵肇亦在本季的30人大軍名單當中。

魚丸乙組大搞
元朗踢成點
我瞓過龍10點先醒
元朗踢成點
我瞓過龍10點先醒

無得support垃王
19 mins ·

魚丸乙組大搞

咁搞法,呢到啲巴打之前話自組球會都幾難砌上去
元朗踢成點
我瞓過龍10點先醒

無得support垃王

唯有開季入場睇
元朗踢成點
我瞓過龍10點先醒

季前熱身賽 Vs元朗 即時更新
東方龍獅足球隊周五(8月4日)早上與元朗進行第2場季前熱身賽,兩軍於第一節打成1:1平手。
繼昨日於熱身賽2:0擊敗夢想FC後,教練團今日讓球員輪換上陣保持狀態,正選陣容分別為門將葉鴻輝、李嘉華、曹泰根、吳偉超、謝敏榮、茹子楠、迪高、陳肇鈞、鄭璟昊、勞高及林學曦。
東方龍獅於開賽中段先被對手一次反擊突破防線失守落後0:1, 球隊其後站穩陣腳,於完第一節前於禁區邊獲得一次罰球機會,勞高主射雖被對手門將拍出,仍有鄭璟昊門前補射追成1:1。
元朗踢成點
我瞓過龍10點先醒

季前熱身賽 Vs元朗 即時更新
東方龍獅足球隊周五(8月4日)早上與元朗進行第2場季前熱身賽,兩軍於第一節打成1:1平手。
東方龍獅於開賽中段先被對手一次反擊突破防線失守落後0:1, 球隊其後站穩陣腳,於完第一節前於禁區邊獲得一次罰球機會,勞高主射雖被對手門將拍出,仍有鄭璟昊門前補射追成1:1。

唔好同我話反擊就係我一個舞哂成條後防
阿井今季踢右翼??
貝利青年隊主教練賴恩傑特指,戴偉浚去年一來到球隊便希望將他提升至一隊,全因他的決心和技術皆比其他人強。值得一提的是,他對過去兩名香港學徒林樂勤和謝家榮印象深刻,他特別提到謝家榮當時已和一隊訓練,如非沒有工作證,球會其實是想留下他。

😭😭😭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞