[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(39)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想揭幕戰紅旗

紅你老母旗咩
無話題無預售無炒作點紅?

true
其實以往兩年做法好d
傑東首回合放季中 (11/12月左右)
次回合放季尾/煞科

編賽程跟實力編既咩

公平計應該抽簽
不過香港球場係康文署既
抽黎哂氣

是但啦

抽唔抽都wfc㗎啦
屌真係比navynodouble講中左
呢到真係好多足職下層職員

既然有咁多人mon住咁我依家大大隻字
屌你老母呀on9足總

省港盃有得屌霍二世 記住入場

杯葛
其實係嚟緊嗰年大部分時間都唔會喺香港
Philip Lee
我唔覺得呢個係一個訪問,其實係同班老友記者吹水,夾雜咗好多粗口及不文字句,估唔到呢位兄弟偷攝技術有咁叻水準,全部一文不漏俾佢攝哂落嚟,還好兄弟幫手過濾咗之後,將啲不問之語delete晒。

Philip Lee
我唔覺得呢個係一個訪問,其實係同班老友記者吹水,夾雜咗好多粗口及不文字句,估唔到呢位兄弟偷攝技術有咁叻水準,全部一文不漏俾佢攝哂落嚟,還好兄弟幫手過濾咗之後,將啲不問之語delete晒。

文匯報又維穩
足總盃 青英盃決賽 香港大球場
大家一齊杯葛港超聯賽事

True

杯到變番雙料娛樂就爽死
發覺第一週賽程同上季煞科幾一樣
東vs傑
飛馬vs南區
港菁vs大埔
格菲斯有兩個孖生哥哥祖爾和亞當,他們一家三兄弟都是澳洲國腳,也在國家隊上陣過數次,其中喬爾曾與他一起在中國球隊北京國安效力,亞當則在2010年6月簽約另一支中國球隊杭州綠城一年。格菲斯家族一門三傑,亞當於澳洲乙組比賽;祖爾則退役從商,從事按揭業務;至於賴恩亦有自己理想,原來他閒來喜歡研究股票,集中在澳洲股市,加盟南華令他有興趣兼顧香港市場,退役後將會轉型做投資顧問。賴恩表示:「我已考取相關文憑,並即將領取牌照,可以在澳洲執業幫股民投資,我所開設的網頁並非教人踢波,而是教人買股票。」對於香港這個國際金融中心,賴恩坦言很有興趣:「香港股市的最大優點是稅務優惠,我會考慮在此開辦業務。」賴恩現時與妻子及一對兒女在港生活,既是足球世家,其子女都很好動活躍,他說:「子女們都喜歡跑跑跳跳,有時會來球場踢波,不過他們也喜歡繪畫,至於會否成為足球員,看將來發展吧。」

懷念格菲斯 懷念南華

南華專出人才 又地產 又投資顧問
[🙏🏼緊急集氣]

本會球迷Nicholas於澳洲墨爾本學習駕駛小型飛機時失事,他與飛行導師均受重傷,情況危殆。

傑志希望Nicholas可渡過難關,早日康復並重返球場與我們並肩作戰。

#PrayForNicholas
#WeAreKitchee

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20170804&sec_id=4104&s=0&a=20111334
澳洲學駕小型飛機失事 港男命危

祝福渡過難關,重返球場❤️❤️
大家一齊杯葛港超聯賽事

True

杯到變番雙料娛樂就爽死

全香港有>99%人口一直都杯葛緊港超
隊冧東方
聽晚7點35 法叔有場波,之後十點戴偉浚首場英甲
開league左一個月,畜力先第一場主場
開league左一個月,畜力先第一場主場

俾佢地養精蓄銳
聽晚7點35 法叔有場波,之後十點戴偉浚首場英甲

留意
足總真識玩,明知畜力冇人睇
特登擺第1場係元朗
首場主場 身為元朗迷又無理由唔捧場
足總 你好yeah
特登擺第1場係元朗
足總 你好yeah

畜力首場波放其他隊主場咪一樣被人屌
如果攞係畜力主場燕子岡一樣被香港球迷屌,要人首場走上支那睇波

根本畜力就唔應該係港超出現
特登擺第1場係元朗
足總 你好yeah

如果攞係畜力主場燕子岡一樣被香港球迷屌,要人首場走上支那睇波

第一場應該比佢地打垃立隊
特登擺第1場係元朗
足總 你好yeah

波總叻仔知 我朗 入場人數有保證
特登擺第1場係元朗
足總 你好yeah

出左賽程?
特登擺第1場係元朗
足總 你好yeah

出左賽程?

yes
巴打們 到左天業路未
流浪 深水埗
尖隊 青衣
理文 將軍澳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞