[做伸手黨會無人理你]脫毛討論區#6

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Dermas係世紀黑店 比yanis更黑

利申:岩岩先發現li個post 我蠢我認

我個friend介紹我做full face脫毛
之後耳仔軟仲join埋1064
做左2次,條友就成日轉我時間,之後同佢約返做,竟然resign左。

問題就黎la,佢話我當初係non peak(我唔記得有冇講過,總之話就我時間),我想約peak佢唔比,要我加錢轉peak。

我可以點 分期有冇得refund嫁,我唔想加錢轉peak,但non peak要返工無時間。

奉勸大家唔好揀Dermas
又sell又冇良心

聽落雖然d記係衰 但係你自己好似都唔清唔楚咁
跟開自己果個resign 左又唔知,自己係peak 定non peak 又唔知
而家睇你仲想唔想繼續d 記打,想就同佢講你係non peak 點解以前會book 到peak 嘅時間,同佢拗
如果唔想嘅就叫佢refund 俾你,夠惡就得
分期refund 係耐啲,唔會無得refund

夠惡就得

其實正常張單係咪會寫住peak定nonpeak

好似 連單呢樣嘢都冇

利申 打咗dermes2年半
[/quote]

好糾結見呢個post頭幾版啲絲打話打完有機會仲大汗咗 但本身係因為自己大汗又有汗臭先想脫underarm想grad前用大學生優惠去做但又怕弄巧反拙 大家點睇

做完係有唔同
汗量應該就一樣但感覺上成日濕感覺多左汗
好糾結見呢個post頭幾版啲絲打話打完有機會仲大汗咗 但本身係因為自己大汗又有汗臭先想脫underarm想grad前用大學生優惠去做但又怕弄巧反拙 大家點睇

做完係有唔同

做完係有唔同

做完係有唔同

斬草除根就直接割汗腺啦

斬草除根就直接割汗腺啦

其實我唔係好明白點解要係咁叫我去割汗腺…割完啲汗係underarm出唔到會谷去其他地方出分分鐘仲衰喎
我提出汗呢個問題都係想問下大汗嘅絲打佢地嘅經驗啫想認真考慮清楚先做

斬草除根就直接割汗腺啦

其實我唔係好明白點解要係咁叫我去割汗腺…割完啲汗係underarm出唔到會谷去其他地方出分分鐘仲衰喎
我提出汗呢個問題都係想問下大汗嘅絲打佢地嘅經驗啫想認真考慮清楚先做

我本身都幾大汗,主要係腋下同背脊
Keep住脫毛一年幾,underarm得返10-20%仲有毛,唔會話脫左毛就出少啲汗,但心理上覺得無左啲毛唔會up住汗臭味,同埋會快啲乾

斬草除根就直接割汗腺啦

因為我知underarm 出汗對某啲人真係好困擾,你諗下例如塊面瘋狂出汗尷尬啲定係underarm 出汗尷尬啲 仲要underarm 就算無毛都會夾著,點都會up
如果呢樣野真係咁困擾唔應該期望脫毛會幫到手,因為脫毛係唔應該會影響汗腺分佈
好多時覺得大汗左係因為少左啲毛,皮膚同皮膚接觸多左感覺強左

另外正規嘅止汗療程用微波果隻唔係人人做得,要評估過先做得,而且價錢貴過割汗腺
至於botox 都係暫時性,要keep 住打都係治標唔治本

我自己本身做呢行,好清楚呢啲野係咩一回事
只係希望大家唔好對脫毛有太大幻想

full arm呢個價好吸引 好想🐶衝 辛苦絲打啦
但我食緊類固醇

有係m記做腳 次次做完見consultant個陣 佢都會話你d積分就過期 問你會唔會想做埋第到 係就要快d join 因為下個月會調整價格
都唔知係咪統一講法 用價格調整黎吸引你做

好似一年調一次乍喎 同啲分會過期架咩

我join左年半 佢次次都話積分就過期 叫我考慮用左佢做其他part 但我冇聽佢講 d分到依家咪都仲係到

我個consultant 又無喎
我有次主動問佢有無過期佢都幫我check話唔會

而家仲有無得積分換單次果酸?
我2015年join m記時有,我朋友2017年join話顧問無同佢提過積分會過期呢樣野

果酸佢都無點提過 我唔係咁清楚

我都係2015年join佢都無同我提過
你要唔要換過個consultant
Yanis 真係勁痴線 岩岩我個fd 都同我講佢今日等咗45mins 都未做得 佢約咗人所以等唔到就走咗
佢話佢走個時 佢前邊仲有人排隊先到佢做

Yanis 你時間點管理呀 屌你老母 次撚次要人等咁耐 食撚屎啦

習以為常
唔想等就約12-3pm呢啲時間

邊款家用機?
睇到呢度嘅評價去左a+ 打underarm 全程10分鐘完成 打得好快 每邊打左10幾下啦 係唔係正常架
Btw 真係一句都無sell 一打完佢就離開左間房叫我自己搞掂
報左dermes 免費試做
佢係咪會瘋狂sell 之後唔john就唔比走架
Yanis 真係勁痴線 岩岩我個fd 都同我講佢今日等咗45mins 都未做得 佢約咗人所以等唔到就走咗
佢話佢走個時 佢前邊仲有人排隊先到佢做

Yanis 你時間點管理呀 屌你老母 次撚次要人等咁耐 食撚屎啦

習以為常
唔想等就約12-3pm呢啲時間

Agger 屈服左
睇到呢度嘅評價去左a+ 打underarm 全程10分鐘完成 打得好快 每邊打左10幾下啦 係唔係正常架
Btw 真係一句都無sell 一打完佢就離開左間房叫我自己搞掂

感覺好似無咁嚴重嘅dbp
皮膚是具更新能力的組織,特別在18至40歲期間,毛囊更新能力處於活躍階段,除非毛囊萎縮才會逐漸不長出毛髮。若身體荷爾蒙分泌失衡 ,如懷孕或正值更年期等,少量極幼細及淺色毛髮或會再生。

唔好帶錢 eps 信用卡佢都奈你唔何
Btw 講起單呢樣野,我諗大部分脫毛公司都唔會俾單個客,因為佢地自己要留底
但係你係絕對有權拎返自己果份黎睇(當然睇完要俾返佢)
張單會寫晒你啲資料,你買左乜療程,用咩方法俾錢,俾左幾錢都會有得睇
所以如果唔清楚係peak 定non peak 問下佢拎黎睇啦
如果佢寫得唔清唔楚記得要求佢寫返,先唔會口同鼻拗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞