[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
特登搵啲野迫你狂打怪,而打怪又唔係用黎升level,真係愈打愈悶

13-2 直頭痴線,強行將個ending 變sad,再出13-3

好彩係叫做果個畫面係當時都叫fancy 同戰鬥個系統好玩啲,人人之後就期待15,點知衰到貼地
13爛既問題同15唔太一樣
雖然都係搞不撚點但至少係完整一隻驚
15係隻半製成品 唔可以相提並論
成班薩爾蓋達
講下會drop fps都比人屌到飛天啦
有咩分別
聽人講13-3可玩性係最高
但13個招牌爛咗大半銷量都係唔掂
呢度啲人好克制好自律
75%進度,忍唔住上嚟睇吓
其實好多都透左
係冇白卡佬入黎搞事
13-3 係最好玩但係完全唔知做乜撚
Jill
講真,ff 16 比起13 15 甚至12 都可以講有過之而無不及,只係今時今日任索對立已經去到水火不容既地步,所有ps獨佔既遊戲都唔可以超越Zelda,我敢同你賭出面話16 垃圾果班9 成係冇玩過,你信唔信?
依個位勁出戲 上一秒明明講緊老豆 無啦啦就嘴咗落去
https://blog.zh-hant.playstation.com/2023/06/23/20230623-ffxvi/?fbclid=IwAR2s79OJhjoviZ77Tlj_SVOUl70WTJxZZY-H-_7Zs8EzCLnzpXRJU-x5T-I
吉田心中既FF味
吉田身為資深製作人,主導過廣受好評的《FINAL FANTASY XIV》的重啟,他很明白《FINAL FANTASY》這個名字所承擔的期望。他說:「為了不同而不同,反而是種容易的選擇。」「但對我而言,《FF》系列的核心元素是電影感、動人故事以及撐起整個遊戲的戰鬥系統,當然還有劃世代的視覺效果和繚繞於心的聲效。將這些結合在一起,再加上歷代世界觀、故事及角色的變化,讓這系列成了不斷突破疆界的遊戲。正如系列之父坂口博信所說:『每一位導演會創造出他們心中最棒的《FINAL FANTASY》。』」
玩家:無FF味
坂口:咩係FF味?
13衰再故事整太長 10零章就結尾 尾一兩章先比一張大地圖同fullparty你自由行 故事係算ok嘅 戰鬥都得

13-2開為咗強行續命開始玩爛劇情 雖然戰鬥因為培養怪獸有更多自由性 佢玩方面都唔差嘅

13-3玩法大改 仲要填13-2玩爛嘅劇情 仲要畫質係13系最差一個 純粹係收返13-2個爛攤子
成個13 無限budget 咁撚樣 都痴撚線
同富野唔識高達一樣
燒咗好多錢整crystal tool
呢啲fans對立根本無謂而且網絡發達搞到成件事勁toxic,唔係罵戰就係刷低分
咁得閒不如去打下機仲好
依家啲人唔係神作就話係垃圾
唔係100分就係0分,然後100分有時都可以變0分新戰神就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞