[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
自問都跟得足佢d訪問同售前情報
呢堆缺點吉田事前已經帶左好多次頭盔
我相信佢係一定預見到 唔知係不可抗力定點
好多位雖然知但就真係做唔到
我見到講轉職都唔想覆佢
預左有人手握錘仔,眼前所有野都係釘子
希望順順利利 吸收今次經驗出多隻17(換石川做編劇)
理撚得佢地咩
出係ps5到係連登已經係原罪
至小我玩到呢一刻都係享受
但今次好特別既係 真係唔小人好刻意忽略哂所有優點 無限放大缺點既情況,真心唔知為乜
仲有過份神化舊FF或者叫自己鐘意嘅果隻FF
仲講回合制果D應該好想睇鳳凰火球 ifrit 撞擊 10回合完場
唔會爆死啦
爆死你就會見到game 鋪個價插水式咁插
例如ff13 $649 最後插到 $99
PS5真係原罪 一開始又話抽唔到 有得買機又話無game
有game又話等上pc 今次依隻無得等就直接踩爆
GOTY水準就肯定冇
但一定最少都係佳作
而唔係出面所講無限放大缺點而優點講都唔講既垃圾
我始終相信時間會比到個公道既評價呢隻game
不嬲連登都神化舊野

見到話ff13/ff15比呢代好,已經得啖笑
有明顯缺點
但都叫對得住AAA呢個級別
Pc版就一定出嫁啦
必然嘅事
善用起底功能
13我都覺得冇問題 佢個atb系統同組隊打break 打輸出其實唔差 問題係吹奏15
講ff最大污點一撚定係15
連補飛都彈票
個戰鬥真係搞唔掂
真係enter模擬器黎

16一本道得黎,我斬得好爽
講15既我真心分唔撚到係真心定假膠
仲要唔只一個人咁講過 包括台仔外國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞