[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
呢個位礙於主角仲係稟賦者,所以冇得屌條靚妹,我覺得正常人實會屌爆條靚妹
FF味係故事,音樂,同埋一堆相關既設定
我唔覺得FF 一定要係RPG, 唔一定要係靚畫面
但係以上3樣真係缺一不可
故事,要係由最初乜都唔知,去到最尾救世界
設定,一定要係一開始只能行路,之後坐chocobo, 之後有隻限住你上落攪船,再之後一隻大船,最後要有隻飛空艇
召喚獸,魔法,機械
後期唔少支線都係交代返cid 當初點搵班人搞個秘密基地

同埋發生左世界大事件後 都會用唔少支線去交代其他地方嘅現況

如果淨係玩主線 我覺得個故事係唔完整

但我同意支線個設計係有問題
每次last 都要返去接任地點交任
明明有啲完全唔需要

好彩PS5 load 圖變快 如果係PS4到咁玩 真係load 到人都癲
話說有無飾物係加騎陸行鳥時起飛腳既攻擊力 起飛腳好鬼爽
開頭我覺得隻game真係唔夠FF
但係去到5年後,我真係覺得有FF feel
主角真係要去救世界啦
我支線係跟到貼,我就係鐘意d 無聊支線,但其實會交代好多背景故事既
因為有玩開FF14,所以好多野接受度大好多
有玩過FF14既人應該都知道吉田式trailer入面既畫面一定唔關真正既主線事
我自己都幾鍾意16真正既主線
但純粹覺得佢之前一直宣傳既"召喚獸合戰"同當初一大堆打仗/黑奴設定 (第6隻召喚獸相關劇情)
呢度其實都幾sad又有少少心寒
唔關有刻印事, 隔離對父子咪又係屌
個細路女相對上無咁惡意先語重心長, 然後細路女又肯聽
但踩踩下就會踢左隻野出戰鬥範圍, 滿血返原位
2 父子果度我真係以為個有錢佬會再搵隻野俾主角打多場,點知...
我為左吉兒個支線 做左頭幾個支線
已經覺得又係跑腿工具人feel
要材料又要去打去揾人
之後又修橋補路打賊仔

之後d 50幾個支線真係無咩心機
想問下反擊人個timming係咩
有時好似反到但我都扣血
某d 真係等啖笑不過睇佢地既對話係寫得唔錯既
主角都要話佢同搵人有緣果下真係笑出黎
真係好現實...
Cersei
我覺得冇左屬性好怪
火打火係物理上都係合收啦
ps5 exclusive好極有限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞