[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
我記得係信箱任 利申先我做齊同伴支線 唔知有冇前置
有無人研究過下個COMBO系統
火閃同水捉好岩玩COMBO,
但奧丁同巴哈既技會斷COMBO唔岩玩
但又最高傷最高效益,但要獨立放,
由其奧丁個玩法勁奇怪,佢所有技都勁低攻,得儲力正方勁
好型但低攻哂時間,儲力正方同巴哈大技都只適合最後放,而且無爽度

要玩COMBO我諗一定係火閃+水捉+奧丁劍/冰滑
最強大技就巴哈炮岩敵人暈左時1.5倍用
但其實昏迷高星都好重要,因為暈左可以1.5倍傷
二周目, 大家有咩好用細技建議? 我見風爪幾好,最高昏迷星,又夠長,可呃其他技CD時間
FF易玩過薩爾達傳說
奧丁招亂舞除左頭個兩刀全部時停 break左都唔曬時間
取消後遙個招升左又會有少時間時停 帶左亂舞+25%個飾品出一次就4層半劍氣再取消後遙是但斬兩刀就5層
冰神招大一下就打一半break好鬼勁 招O又係勁到顛boss都凍到
我係帶奧丁 冰神 巴哈大 break之前打滿5層劍氣
一break就斬鐵劍>亂舞>其他技>巴哈大>再斬鐵劍收尾
雷神擺地雷雖然高攻但我唔鍾意 要限制係粒地雷隔離打打到好不爽
酒館嗰段啲運鏡整到氣氛幾緊張
阿叔做嗰啲野似成龍電影嘅搞笑配角
個粒雷放完可以再用黎轉位置
用熟都爽 配埋某d大技一齊轟
Titan場boss fight cls
支線可唔可以爆機boss前先清哂?
可以
好耐未試過有隻game嘅奸角咁黑人憎
rdr2 micah 都冇咁仆街
嗰度嘅camera work 係教科書級
15 嗰隻Titan
奧丁亂舞係指變把刀出黎雙刀?果招唔低攻嗎?
果招變把刀出黎果陣太易比人CUT
真係BREAK完先出得
個招係拎黎儲劍氣的 唔係拎黎打傷 中左就4層劍氣有多
仲要除左頭兩刀全程時停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞