[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
咁姐係去到幾多%到
你預30%
可以係home page到睇主線進度百分比

見啲人打到好勁
但係我都死咗幾次
好似隻game 咁嘅價值觀 天生識魔法就係錯,無佢地心目中嘅ff味都係錯
前期斧頭幫
今集cid 係我咁多集入面最鍾意嗰個
我反而覺得主角好型
中後段真心係成熟有魅力
之前個d都有點小MK 麻麻地呢類
ff15原版各重BUG玩玩下中後變撚左惡佈game 咁
明明royal 個故事就好正 完撚全唔同野黎
又要定義咩叫FF味
Clive 啲鬼妹痴哂線
長期唔捨得用
好多game review d 缺點我覺得都好中 系統性啊 表情生硬 優化不足呢樣個樣
就係最唔鍾意講咩FF味然後先入為主去評隻驚
做乜鳩姐而家
最易定義到應該係戰鬥theme同巨人卒戰鬥theme
原版王武王戒廢能到癲
其實有冇人唔係好明點解d人話自己比個demo呃左
d人屌隻game播片多,但係demo先係播片/戰鬥比例最大既位
咁你玩得demo又點會唔知隻game播片多呢
跟住戰鬥又係,明明demo個戰鬥都未開晒召喚獸,你又唔夠點升d技,點都唔會夠正式版咁豐富
最後demo召喚獸大戰,明明正式版召喚獸大戰仲多仲吸引
你話隻game可能出到黎不似預期都話,話咩比demo呃真係諗爆頭都諗唔明
咪係
Demo 又有eikon 技能 demo
Eikon battle 仲要正過demo
最多只可以講 後面既享受同demo個段級數幾接近

唔夠多爆炸性驚喜,但話demo 呃人買就低能
又唔係一開始10分後面得3 4分
其實最ff 味既係派便當係閒事
demo高潮位之後再下個高潮位太長
玩到Garuda就話騙案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞