[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
先30%左右
其實個故事設定最大硬傷係咪明明有魔法既人應該惡啲
點解會變成奴隸。。係咪痴線
好多review 係覺得隻game 唔係佢哋想像中嘅FF 就俾低分
我第一隻FF 係13你同我講吓到底咩係FF 味
就黎要列出黎
怎樣才算是FF
因為由bb仔開始就整咗個奴隸身份畀佢地,成世仔未試過做正常人

最大bug係鐵王國啲人著衫著到勁厚
咁長
我都啱啱先到嗰度
人地有水晶都一樣出到魔法
你d窮撚出個魔法就要用命出 有咩咁難理解
真係勁個d咪召喚獸個個都位高權重
我覺得啲armour design 全部好型
仲要由細到大既認知都係咁

好似某國洗腦教育一樣姐
一起飛撞燈柱就GAME OVER笑到我PK
但事實上東西方都好多review 扣分原因係16唔夠FF味而唔係其他咩系統單一 探索唔夠個堆 個堆反而次要 ; 重點反而係唔夠FF 每次見到都係到思考人生咩叫FF味
啲設定勁detail 睇到我好開心
玩到拎左雷技 感覺好似高筆直版toar
DLC都算 仲要爛尾
咩人先會當15係好遊戲
想問有冇人知德福仲有冇bundle 買
唔記得邊個講過,好似係FF union
FF fanbase 其實係16 個唔同嘅fanbase
好多人只係想SE 出返佢哋最鍾意嗰隻FF
根本每個人定義唔同
手殘黨福音

仲唔駛由頭打起,中途有trigger event 就自動幫你save 埋果段血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞