[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
樓上有冇考慮過預覽咗先回覆
同意要出細佬dlc
但係唔該出埋風女dlc,肯定大把故事同人物背景可以交代返,無理由一個大好角色就咁浪費咗

set左召喚獸屬性但唔利用
真心覺得on9
唔怪之得唔出現黑人
點都死
冇屬性應該係因為遊戲性問題
主角就只係得3套召喚獸技
想像下你一路以黎用緊既combo突然因為有隻怪/王同屬所以比佢吸傷
搞到你全程唔比用果隻召喚獸既技
又或者要save load出去換技
咁樣唔係令到隻DMC式動作game有趣左而係煩左
而且雖然冇左屬性相剋系統
但換黎既係你可以好明顯感受到每隻召喚獸既主要玩法係點
女主角平時接近零存在感,連real-time交流都係極少
又係靠cutscene撐住存在感

如果可控,再如法炮製塞裝備同啲技落去玩會好啲
啱既
ff15都有炒個餸黎食下

基地好有心做左d輔助功能出黎
有資源擺落果d地方都唔炒個餸,種下田,俾返d育成感都好

裝備同屬性講真只需要動下腦就整到出黎,又冇紙人系統,整幾個icon set數字就搞掂既野

咁多特種怪每種整返件特別功能既裝備做獎勵其實都唔難

睇個勢係唔想整多於整唔到
唔克制 都可以玩元素異常狀態
有冇連技教學
平時玩打得好柒
試下玩dmc先
你玩得到 呢隻驚不是問題
玩到後面冇連過技
齋放技
某程度上其實有2,3隻召喚獸有呢樣野
其他冇既原因應該又係遊戲性問題
假設鳳凰會上火dot傷
實戰咁多數字轟出黎既情況有dot同冇dot作為玩家都唔會留意到
而且又唔係回合制game
佢將dot既傷害擺番落動作既直傷度都係一樣純粹係數字問題
如果你話好似原神咁例如火同風會有元素反應既話
只能夠講個戰鬥系統係製作人決定
而且又冇規定只要有分顏色/屬性既動作game就一定要有呢樣野
咁吹奏吉田做乜?佢都係 FF14 Version 3.xxxx 做起
拎左巴哈 就開始走 1波流
呢隻game係咪手動連技會好過自動連?
同埋啲錢都冇乜用 做乜鳩
邊隻係瞄住goty 整?
買樂譜

起碼俾我入介面睇下條女 換下裝
3.幾開始做起
佢唔係第一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞