[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
啱啱買完升完執完裝出發

點撚知送裝
隻狗有得轉技嘅咩?
風女九成九會岀同人H漫

一出去沙漠, 行幾步開個寶箱 啱啱強化完嘅即變垃圾
差唔多埋尾打下Hunts
終於理解咗啲RPG入面啲人屠龍嘅困難
個戰鬥感幾好
完完全全feel到打埋去「R」㾗
果種以量取勝嘅密集攻擊
Hunts 龍係暫時覺得最好同最難打嘅一隻
50lv 個條火龍
巴哈要點玩
見佢啲技好慢
招0技等勁耐先岀到
完美迴避即刻+1條bar
而家打跌人就放雷波,火波,飛拳,直沖,轉生火焰,風刨
都打到三萬幾四萬
係佢啦
尋晚挑戰咗幾次都失敗
用主要用冰,TAKE DOWN用埋火、土
打到得返4分1(?)俾佢大技收咗皮
係呀
我覺得幾正特別係要踏跳來keep住半空去打條龍
成日覺得啲RPG 主角明明無起飛點走去打
呢場幾體驗到
巴哈我淨係貪佢招大
佢O技就睇個人
我自己反應慢 用得麻麻
但打卒仔用得好 就好快清場
我未拎濕婆前打贏
好辛苦 佢條break 好似特別長
我第一次打到無晒水先贏到
平時3支內都可以搞掂
total re 但10次左右
d人成日goty goty goty
吉田好清楚今次既任務係要救返FF呢個品牌
定位明確,吸納新玩家,令唔同類型既玩家點都有辦法走到結局

吹奏吉田都係因為佢係一個誠實做實事既製作人兼玩家
唔係吹奏佢有幾完美
鳳凰招大CD太長
大技我用濕婆個招
可以一野打爆BOSS條黃條咁濟
CD又算快
呢招真係神技
個人認為呢隻game唔多適合玩dot
反而少啲無謂QTE,搞好技能系統仲好

反而ff14先要加返多啲dot
成隻game刪減咗一堆dot技之後,combat愈嚟愈悶
本身bossfight應該加返多啲多targets同RNG元素,比多啲技能有發揮嘅空間
話時話成個巴哈戰簡直就係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞