[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
敵人完用大招會有一段時間攰 嗰時用都得 佢兩招亂斬都升徥好快 佢啲傷係全靠儲滿斬鐵劍
屌,完全係幾個世代既產物咁

https://www.youtube.com/watch?v=lOxL2umk5yM
連遊戲世界入面都係有錢既人容易搵錢
15絕大部分boss戰都唔知自己做緊咩
你唔貼出嚟我都唔記得係點
15 有啲boss 我都鍾意嘅
只不過打Titan 真係唔知發生緊咩事
[member][member][member][member]
其實細佬個位置一直都好重要

主角立志做鳳凰騎士
所有榮譽都係歸於呢度,到殺左自以為細佬,到接受自我呢條線,細佬係一定唔可以出現返響clive面前,會變左自動救贖佢,戲劇效果就冇左

假設換左係女主,咁陪clive走過呢段路既只可能係另一人

ff8ff10都有咁既問題,女主太重要逼住神隱俾主角追尋一段時間,反而男女之愛果邊就有d虛,而且分別都出現左另一個身邊人

甚至出現黨爭

基本上考慮到劇情架構,jill同細佬呢兩個人既劇情冇乜可能集中係一個人身上,量大而且指向唔一樣

我認為ff16既jill同細佬都已經有足夠既篇幅描寫,佢地同clive既感情基礎都好夠,塞入同一個角色唔單止冗長,仲同架構有衝突,成個故事要重寫
撚到起雞皮
樓上member錯
又漏左後面個member

不過應該冇漏到具體劇情出黎
幫手推吓
玩玩ff16想玩返ff14
Ff14剩係玩到3.0開頭
我下次會小心
音樂
siu4 個member 加密 epic failed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞