[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
https://youtu.be/-1pj9t2RqrI

爆完機再聽番首歌就知真係Fit
如果兩年內出到pc版的話,以佢地嘅技術力,我已經預視到steam褒貶不一呢幾隻大字
見有人話CG/畫質咁好有鬼用,又唔係睇電影
批評親都好著重遊戲性
因為個劇情太鳩
巫師3都會來一局昆特牌
但唔會笑佢故事差
其實我覺得唔太關console war事 , 本身se 出咩game都係會有一大班冇玩嘅人評論家上身不過可以話係se 自己攞嚟
ff15最敗筆其實都只係故事既編排 尾段又無左一大忽
4條仔 玩法上 我又接受到
個d咩釣唔釣魚,其實都只係自己控制
其他地方我唔敢講

連登3大正評密碼
屌支
屌獌
屌索

15 水都騙案同生化危機
但有個點我覺得係岩既 如果今次16個名遮住冇FF
隻驚保底評分加番20分先起碼
我諗FF呢個IP 已經唔係單靠換個班底可以解決
情況類似踢波換教練都係無用 可能要成個top management 換
ff15最好嘅部分就係套前傳CG電影
無啦, 就係因為集集都唔一樣,點出都會有人話無佢果隻FF味
可以話
當俾人屌佢冇ff味果刻起,佢既ff味就冒出來了
係有針過既
貴1舊水,quality per price果d鳩理論都有

但相信主機war係次要,或者係個目的

邊個唔識拎殺意達出黎撻人,邊個唔識拎遊戲性黎屌
工具黎既姐,用得多個目的反而太明顯
有無人覺得今次祖堅D音樂無FF14 5.0/6.0 咁深刻
差唔多爆機, 自己最鐘意都係DEMO 召喚獸大戰同埋Find the flame
其實同女主首current, 打提豐首bgm都幾正,係打boss嘅bgm變化唔夠大

btw見到祖堅個樣真係好殘, 希望佢健康啲
最正係打titan 個bgm, 其他冇咩特別
迎合返現代玩法擴大fan base 就唔係ff嘅話
賣得唔好fan base又唔會包底嘅…
同意
改改亡國時間已經好好多
兩父子ending正宗養狼狗咬心口
仔細聽返啲ost ,好多都好正

https://youtu.be/cgW4q6hGB9M
到底PS5 冇game 係點嚟
屌Zelda 唔少過FF啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞