[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
應該就係鐵啦 講真冇佢冇分別 不如一開始就係龍騎國打沙國算
希望有DLC啦
呢個真 我仲為左佢而出機
但後悔就一定無 仲幾推薦人地玩
叫做都拉番D FF正傳名聲啦 ok 既
講真我覺得差過ff15
唯一可取之處係召喚獸打鬥幾爽
但係佢demo真係比晒最精華嘅你 真係呃撚到你喎
差過ff15 攞邊集嚟比都唔好攞15啦 想笑死人咩
吉田講明唔整喇
我寧願佢有時間都整次世代畫面Patch比7.0
我覺得demo 都計落game 一部分既
最多話佢後續無力
你覺得呢隻好好咩
我會話唔算後續冇力嘅 始終ff咁耐以嚟柒開 第一次咁精彩嘅召喚獸大戰同即時演算 我會話後面啲算keep到 冇咁爆
呢集評價係好兩極 我就好鍾意既,但唔難理解其他人點解唔like ,最大問題應該係拎FF15 黎比
16唔理你鍾唔鍾意個結局啦 但至少係一隻完整既game 15 係隻半製成品
傳統FF正傳要素其實讓左位比Bravely Default
我覺得而家FF呢個與其話佢係IP不如話佢只係係SE既定位Flagship RPG
我成日見人話冇ff味 但係bd ff味仲重
一隻game主線故事完整 戰鬥好玩 超碼以經合格線已上啦 仲攞隻故事唔得 戰鬥唔到 出撚完dlc仲要皇家版補返個完整嘅戰鬥嘅game比 條友忽撚咗
今集係好多見血嘅殘忍
之前果啲唔多見血
嘈左咁多日 呢隻個名如果唔係掛FF個名
分數正路係可以高d既 但都真係要思考下咩叫FF味
今集血係加分位
以前打完交可以冇損冇爛
你只係過左新手教學
牙蕉塊臉同衫成日有染血
你拎royal 定原版黎比先
royal 用多幾多時間去整
建議未玩過原版去玩下原版你就明個伏到底有幾大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞