[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
一開始打炸彈怪我都特登轉迦樓羅去打 之後先發現無左屬吸
唔覺得會多
呢隻野gameplay make 唔到noise
好多反擊喎,講緊邊招
其實無左屬性呢個真係幾怪
無左屬性唔會令打法多左 大家變左都係用固定技能
不變應萬變
有屬性 反而可以令玩家思考用其他技能去攻略
差正方
呢招唔係dash黎咩
琴日去到鳳凰門,打個d炸彈以為火屬攻擊會引爆佢地,打死完我重閃走,點知我惗多左
條友真係痴線
已經同時連載2套漫畫 重有時間打機
重要2周目 快過一般人
Sorry
charge 正方
呢個直衝同下斬喎
係咪想問parry
真島不嬲都癲
蓄力斬都唔係反擊。。。不過有霸體
佢應該直衝主線
應該真島浩=一班大叫我們都是妖精的尾巴既痴線佬響度畫畫
妖尾畫name姐
eden zero先係完全自己搞晒
其實仲有多套準備出黎短期連載2,3本單行就完到嘅量
佢又唔係交晒比啲助手做架喎
反而係成team人一齊快快手畫完,然後齊齊打機
今集FF味最唔重 唔明點解話好重
呢個系列爭議性咁大,自然每個人睇法都唔同
如果係parry

角色普攻響敵人擊中自己前果刻擊中佢

但個角色普攻起手算相對慢,即係相對於parry點出現個維持時長,係唔夠由靜態起手普攻去打中佢

我平時就簡招parry既,d怪既突進招得1hits,而且有距離輔助施展完個普攻,記節奏試多幾次就得

而被連續攻擊之下,基本上第一hits parry唔到就冇乜可能做到
佢應該唔預你用普攻parry到

我就會用精準迴避去捉parry第2,3,4hits個時間,因為精準迴避之後既反擊會快過普攻好多,同埋唔會受第一hits個硬直影響

換左狂戰士飾物,迴反個動作模組會變左,變得仲快,變相parry都多左

精準迴避雖然已經應付到大部份招,但parry送林克時間,可以打多d又可以大部份情況下stop左招連技,值得響精準迴避後控制反擊打出既時機,做個parry出黎
諗起13有俾人屌過唔使同城入面NPC交談,行過已經聽哂
但16入面呢D Murmur真心做得好有feel
唔係Cid親生姐
以往戰鬥係回合制 而家跟上時代步伐加咗counter 格擋 玩法多變

同埋以前召喚獸唔會好似而家咁有得對打
咪當係睇動畫咁
風格似ff1,畀人話冇ff味係同最出名嘅野村式ff唔似啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞