[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (5) 端午佳節齊打機

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
咁幾好,下次無野講可以直唔使回
唔使係到覆埋一堆咩我已經試緊唔同build但又冇build打出黎比大家睇既廢話
你都輕鬆打爆晒機解晒支線打晒狩獵我仲等緊你分享你既成果俾我知

其實一週無論玩動作同劇情都應該係無腦過啦下哇
有咩好分享....
有人猜測 成隻Game 分工痕跡都幾明顯
可能裝備/支線 交左比個弱team 去處理
主線/召喚獸/戰鬥 又各自交比唔同team 去搞

高潮眼
究竟有幾輕鬆幾無腦 你既話語我又感受唔到
我未見過game over畫面
咁你感受到未
其實裝備真係幾失望
一開始諗住都要控制下錢,材料
但之後其實係咪都會比d保底裝你
再加埋你刷到材料都冇用,因為之後既勁裝一定會係要用某粒稀有素材
所以變得咩都無乜所謂,不斷有咩任就做咩,完全無野要煩惱
算 我都係感受唔到你既境界
打個機姐,洗唔洗又嘈一餐
反而想知ff mode會係用一周目啲裝去升定點 如果唔係一周目啲裝好多都冇用
吹到咁勁想感受下究竟係點姐 結果都係得個講字冇貨交

你話打特別怪有挑戰性,我試過打打下行左出佢個場外
之後隻怪恢復滿血我再重新打過,都係一TAKE就完
唔係話打機都要懶勁,只係想講FF16好易過關
挑戰都係玩家自己比自己,去試唔同技能效果,點樣連技等等
打完咪玩下二周目FF mode算囉
有咩好感受
其實有求奇爆過一隻魂系都會覺得FF16係EZ MODE入面既EZ MODE啦下哇
感受你個強大呀 明唔明呀高人
講到咁勁指點下我呢的成日見GAMEOVER畫面架啦
身為一個故事向玩家, 希望佢可以出難度比玩家簡
d 怪雖然唔算話好難好難打 但d 血真係太長
禁正方都禁到手軟

如果佢出個hard mode , 怪 d 招高傷 + 回避時間減少就可以增加遊戲性 唔係一味多血要你磨就好玩既
你真係傻西黎
你話自己試好多唔同BUILD,又唔講下有咩BUILD
果D咩狩獵怪又話咩好難打
支線又話咩好有故事好有理念

原來講到尾就係覺得隻game難打,其實人地有比咩自動戒指你,你可以試下裝
講真,隻狗又回血,自己又帶七支回血水,跟住lb又係自動回血
你都可以成日見GAMEOVER畫面,咁可能係你要檢討下自己有冇理解過隻game點玩
血多𠵱樣野真係有少少煩 講緊係成隻game差唔多大部分boss要take down3 4次先完 㩒到手酸
支線呢啲對於我呢啲主要睇劇情既人嚟講真係可有可無

ff16 有得睇+ ! 分辨到邊啲必做真係好好。 e.g. 陸行鳥任

要打晒支線同啲執著攞白金既人一樣,都係無聊人
同意
如果D BOSS 第二周目再打 真係疲勞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞