召喚痴線西 (233)

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
完美表現只要面皮夠厚就算你係犯眾憎都可以繼續做kol
公屋都要講幾版
我都無意辯論嫁
但呢到太得意
阿爸買樓比個女又唔得
又講到唔返工就罪人咁
咁佢又唔係呃綜緩屌人做乜9
人地老豆都唔出聲
Eg明思為例 仲擔心埋人地父母到時兩腳一伸點養個孫
其實唔難 收下股息 收下租 輕鬆生活啦
然後唔係含住金鎖鑰出世買個牌子袋又唔得
買個袋要查3代又要品格調查入息審查咁
過到喇都要睇下個樣襯唔襯
大佬咁玩法 啲名店冇左9成生意啦
同時又會吹奏啲吃喝玩樂fam j
嘩 身材好好呀 著衫好靚 好多貴袋
已經唔係8唔8婆問題
係啲價值觀錯到爆
係呀 發現呢到硬係有啲人會覺得有錢人先有資格用貴野住大屋揸靚車搵到個有錢另一半
有錢人唔曬命就覺得人地有氣質 好貼地 就算拎個名牌袋都係有氣質
同樣地 無背景既就算買個名牌袋都無資格
憑實力搵到錢又唔係偷呃拐騙 話知佢住劏房拎Hermes呀 關我哋咩事
公屋停車場大把靚車 做數好多方法 好多人外地有樓收租返黎lam 公屋
完全覺得睇完佢地d 片係浪費自己時間
次一等唔係講緊佢哋冇錢
咁有錢都濫用社會資源直情係垃圾
有啲人性格係咁 咩都攬上身
其實又冇錯 面皮薄嘅人應該唔會做kol
佢可能想咁樣
佢今次賣啲衫大炒車
啲pose仲誇過之前
呢度將憎人富貴厭人貧嘅價值觀最大化
總之點都睇唔順眼
咁搵兩三萬嗰啲真係慘 搵埋又唔夠買樓,多餘錢想買下名牌袋開心下又比你話消費模式有問題
係咪一定要死慳死抵去儲首期再供到自己五六十歲先斷供層私樓,先係所謂正常嘅消費模式?人一定要向上爬到最高先得咩
唔理解定睇唔起心中有數啦,公屋買奢侈品都可以拉到去心態差 消費模式有問題你有幾睇唔起公屋仔女,一日買唔到私樓一日都唔可以享受下生活
我冇話有問題
係我自己唔會咁做
你開心嘅你做咩都得

大佬呀你可唔可以唔好下下都塞你自己諗到嘅野落人地到?
我講一句話公屋有錢極有限
你就嘈嘈嘈話咩我睇唔起人地住公屋買袋
我根本由頭到尾都無咁講過

你負擔到買得開心係冇問題 但如果一個袋係你幾個月人工 而你又不停買買買 再唔係好似呃nes姐咁afford唔到又買假野用咁樣叫冇問題?價值觀錯哂啵大佬
直接話住公屋買奢侈品係有問題嘅消費模式都唔叫睇唔起公屋買袋 笑咗
呃nes夠唔係公屋妹啦咪又係用假嘢
我起完你底發現你原來周圍撩交嗌, 仲要慣犯Ching, 你上少啲連登, 擺返啲時間落你現實生活
我相信會有好大改善

我上黎淨係想八下pkj,藍j班人堆濕鳩野, 其他野我真係完全唔care
咁我都相信你改變下自己諗法,唔好淨係覺得人生得一條路行,唔喺自己角度去評價人哋生活方式,相信同理心都可以多番少少
完全block 左
又嗌交,近排咁多真痴線西
要傾公屋嗰啲不如去房屋台啦
孭上膊頭就會皺啲?咩邏輯?
特登上佢ig望吓啲衫 佢啲taste真係好差
啲質地同款都cheap cheap 地,有啲basic 款嘅,但mark up太多就唔洗幫親佢
支那味濃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞