召喚痴線西 (233)

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
酸黃好似屋企本身都有啲錢?
佢老公做咩 定係佢做youtuber可以afford到佢地中產lifestyle
小康之家咁
佢之前間舖頭同做kol都賺唔少
但宜家又冇舖頭頂住 唔知佢靠咩搵食
老公好似做保險
香港今個星期嘅天氣,呢件衫見到都覺得熱
第一眼心諗做咩喺度擺個大陸女人喺度
完全認唔到係tinaWANG
唔係個有錢男友Justin俾哂?
點解咁都知好奇問
真係好危險
點解仲有勇氣放上story
記得佢地有提會plan移民
講講下又大半年 始終無咩聲氣
啲野食份量都好撚寒酸
第一眼就望到個肉串 少撚到
咁多大人小朋友 雖然有人會話小朋友細食掛住玩
食唔哂打包囉
分啲俾新工人姐姐當場食唔洗捱餓
冇左啲契媽俾錢依家要自己岀 乜都縮哂水
媽媽搵錢(養4人2狗1工人姐姐)真係辛苦
要賣幾多衫先夠3皮交租
覺得佢哋最後未必會移民
已經喺香港嘆慣 而家有工人姐姐幫手加上兩工婆都係flexible mode “工作” 其實已經比大部份人幸福
只係撩鼻屎酸黃仲喺度日日叫春

去到uk又無工人姐姐 最緊要係唔知點搵食
笑死 扮咩小朋友想法
明明係唔想大搞但要面子搞岀嚟
我同事隻狗生日party啲汽球都多過popo生日會
除咗呢啲佢仲有咩po thanks thanks story
佢哋本身喺香港有物業賣咗,應該係英國買到樓
但係以佢哋宜家咁嘅生活質素,應該未必維持到
Brandy買少件潮牌 攞返幾千蚊出黎搞都好吖
我見有啲小朋友生日包場有埋sir滑梯 仲包到會
好過依家到喉唔到肺咁 嘢食夠唔夠分 回禮禮物又霉
拭目以待以佢哋呢個年紀唔係財務自由咗
喺英國點都要打工㗎啦
如果佢哋真係去 酸黃屋企人應該會比錢佢 果陣層樓首期都係佢老豆出
唔信佢兩個會出去打工
(有條片佢自己講出嚟)
佢地成班都冇邊個真係好有錢
垃圾KOL既fans都有專屬名稱
不如叫晒水魚算啦
生埋小朋友都要做啃老族
咁撚大個人開埋呃錢igshop買咁多h原來首期都係屋企人畀

利申:酸
啲潮牌假野黎 慳得幾多
兩個人就嚟40歲都要問屋企人拎錢
有手有腳就自己搵工啦
要湊女返唔到工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞