歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
讀信都算,仲要係只有Gigi先至有,肯定唔使一年就完。

如果每集搵唔同歌手讀佢哋Fans嘅信我覺得仲好,有啲似ViuTV«粉絲福利署»咁樣。

BTW TVB Fans成日話Chill Club係歌手幫MIRROR抬轎,問題係平時Chill Club都唔係每集都有MIRROR,就算有都唔平均分佈出席者嘅表演時間,不過係頒獎禮全民投票玩壞咗。但大把歌手都唔係得個坐
讀信個part冇左啦
冇viu 果陣 呢套野都好撚悶
cc直頭係近乎唔比鏡錯上
金都死唔比佢哋咁制
一年都唔知有冇兩三集會見到鏡
無間音樂?

佢凌晨依家仲有,不過冇主持,只播mv
無左呢part啦
喺大台播嘅MV,部分係用嚟攝廣告時間嘅吉位,所以通常唔會播晒全首。
Source?
點解勁歌金曲會有評語?
由班硬化膠層數佬掌權開始就預左係咁
得閒講句二汶真係買撚錯哂邊
TBB臭朵、老土、仆街、唔尊重音樂都要痴埋去
原本有Viu 903一齊玩又埋到年青人堆
結果仆撚哂街

環球一樣
係要奶TBB同大陸
等收皮
CC成日俾鏡粉屌打壓mirror
葉念琛5個月搞掂《美麗戰場》 傳惹同行不滿做壞規矩
https://lih.kg/brhfcyV
#34 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
係咪個個台都拍哂劇又歌唱又問答比賽呀
記得大台版mv大多數都好柒
都係搵大台藝人行嚟行去
一係就得一個佈景
好似牙醫咁講啲budget係嚟至拍完劇剩返嘅錢
用傳媒去污名化其他台嘅新節目真係好撚肉酸
有啲人連fc都唔識就跟風講
唔駛多,低價30萬一個show同300蚊上你勁歌比
係人都識比
勁歌43週年個回顧節目最後嗰part介紹新音樂節目系列時唔係咁講⋯⋯⋯

https://youtu.be/AXzBPBSlgTI
Viu台咪又係,mv cut短哂
係每集都有先再講啦
冇講到明係集集有
維基台(香港電視網絡)只會系TVB 2.0

絕對無辦法好似viu(香港電視娛樂)咁做到「破局」
TVB係唔會擺脫到老屎忽味
因為事實上佢哋仲係用緊老屎忽嘅心態

佢哋係冇品味、冇視野、冇潮流觸覺
對新時代嘅意識形態改變完全唔敏感

無論佢哋點樣捧年輕歌手
都仍然係以上一個時代嘅模式嚟設計
用老一輩嘅品味嚟做標準
根本係舊瓶新酒
之前TVB仲公佈有
巴打想講 盟主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞