歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
秒撚左
Jf 上埋紅館添
佢幫人彈歌咋仲笑人
不嬲都係大家互鬧(d女)

tvb鬧雞
viu都係鬧雞, collar改狗乸, 36停經
單立文幾時由一個脫星變左做歌星
Joey Tang 就話姐
以前都會數吓四大頒獎禮邊個大贏家

依家大家睇叱吒就算
勁歌無哂吸引力 新城變豬肉獎 CC以演唱為主

睇翻早兩年CC 啲歌手都話 多謝CC真係專重音樂
都擺明話中有話
我冇心留意就唔會專登咁講啦

只不過係俾而家呢種風氣,搞到我心都淡埋,對香港樂壇熱誠呢幾年一路退緊啫

事實係對我冇乜影響咪照直講囉,因為我熱誠已經冷卻,咁多唔識唱歌既人都可以紅得咁犀利,我仲可以有乜熱誠?

你滿意咪繼續睇囉,我就覺得樂壇既輝煌已經一去不復返了,我當然係阻止唔到大家捧邊個,但都唔好阻止我發表少少感想
祝你繼續香港音樂睇得開心啲啦
你隻狗仔都幾好笑

我本身同人討論緊音樂節目,viu的確做得好過tvb,你就突然入黎問viu劇點點點,想幫tvb遮醜。

viu劇的確係參差,而你都識講hktv劇高質,tvb作為香港最大既電視台,無論綜藝劇集音樂節目都曾經係最top。

想同新晉既去比就應該係同勁既去比,你用hktv劇比tvb劇,viu既綜藝音樂同tvb比就make sense。

走去搵別人既弱項同自已比,比多十年都唔會進步,難怪而家咁撚折墜,亦所以話tvb係咎由自取
話晒都係做乜都top過嘅人
Chill Club 個個星期都搵隊Joey Tang lead 既chill club band 黎同d 歌手夾
上到去唔係就咁唱返CD version,而係可以有唔同既arrangement
接近係一個mini concert 咁
作為歌手點會唔佩服?

另一邊都仲係播MMO 咋
阿天咁正經長篇大論,好驚
幫你簡單sum up
1. tvb改左好多啦,點解唔比機會?
食左咁多年屎,觀眾唔再信你屌觀眾?
2. 柒左
3. CC唔係完美,所以tvb無問題
簡單講就係潑污水,tvb垃圾已成事實,唯有將其他全部打成垃圾

tvb既忠粉同個電視台一撚樣,終日不思進取
Chill club已經玩到Jpop 歌姫 millet 都上埋
TVB真係綫續玩經典金曲仲玩到幾耐
聽金曲個班仲有幾多淨
補充返
張敬軒當日仲想請gin lee同aga
環球唔放人咋
佢都follow咗好幾個學員,又讚過rock幾次
你哋仲想點
成龍人氣唔夠?
搵洛詩婷同單立文比有冇諗過洛詩婷感受?
佢而家唯有痴大陸
係咁推啲人上去登台
仲有40歲至80歲有排玩
我同意佢夠班教bass,但佢夠班教人唱歌?
邊個bullshit?
又,三首都係單立文曾經所在既樂隊出既,咁就叫佢既代表作?
咁就有資格夠班教人咩係pop music話自己係導師?
都未計當時佢果2隊玩既係rock,rock從來響香港都唔係pop
燈到上紅館真係好勁
對唔住 我今年42
但我聽緊Yoasobi
LiSa
milet
Yama
講到上小薯茄好折墮咁
多謝呢條友幫我推Po,條友係TVB Fans一名
應該話喜愛上小薯茄
條友又柒
講到盲捧呢啲風氣而家先有咁
四大天王壟斷嗰陣
咪又係得學友識唱歌
大把人唱得好過另外三個
但啲獎咪又係佢地擸晒
啲fans咪又係大混戰

樂壇咁就收左皮 一去不復反?
個樂壇死左幾多次?
你聽歌淨係聽最紅嗰班啲歌?
偶像派最紅唔係正常嘅咩
同埋都係投票獎屈機姐
其他獎暫時都正正常常

咁追啲indie仔/ underground嗰啲應該一早激到噴晒血啦
我覺得近年反而多左唔同類型嘅音樂出現
會唔會係你太留意當紅嗰班咋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞