歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
可能TVB覺得俾歌手係TVB上鏡已經係無價、至高無上,而家要俾埋版稅係唔尊重TVB
吳業坤件垃圾都上到兩次紅館啦
其實以前都有好多唔同類型音樂,係你冇搵到
之前啦,攞錯獎嗰期已經收咗皮
04年頭啱啱開紅館,人氣爆燈,結果演唱會段片比有線播就被tvb封殺,再加埋同年家姐潮文。
仲有吹緊建立大灣區音樂圈,好聽啲就叫邀請中國歌手上TVB唱歌表演交流,實際係冇唱片公司派歌手上TVB,要搵中國歌手去撑下嗰場唔好咁冷清
最重要是觀眾早已放棄看CCTVB才對吧.
關家姐曾經都好撚好J
小氣到
可惜關家姐有做天后既實力
如果勁歌仲有頒獎禮,一定係睇有幾多人缺席
你答佢無代表作咪得,講咁多野做咩
佢覺得有

然後話就算你覺得冇,都有資格批評後輩,
因為係行內備受尊重嘅前輩
有得俾你上去唱
要感恩
唔俾出席其他平台
其實係,不過TVB依家對馬來西亞市場都似係接近放棄狀態,冇乜點理
脫星有咩資格坐喺度對啲歌手指指點點
tvb 除咗余詠珊係仆街之外....
陳志雲都唔係咩好人.
你估陳志雲一d責任都無?
不過香港樂壇都唔係淨係得tvb pk...
4大高層都係垃垃圾圾啦.
連欣宜同JF都好少響破冰後既tvb出現

呢兩個都講緊近期開到紅館既歌手
真係反映哂現況
叱吒都係一樣圍威喂....
如個唔係點解當年咁多歌手同DJ R fd做.
依家個心態都係咁樣,Jace之前傳因為唔肯上TVB而俾環球封殺,成班TVB Fans即刻出嚟話TVB邊有人識Jace

明明環球同TVB係2021年破冰,Jace嗰首«隔離»係2020年爆紅,已經證明咗佢唔使TVB都有人識
擁有
不斷
姜濤

香港點衰未必關你事 但啲錯字多到咁就絕對影響你將來
呢條友都有問題,見佢喺YouTube分析勁歌金曲嘅死因真係好嘔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞