歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
黎明 城城為慈善籌款出現過
又唔係返去 拍劇 玩遊戲做小丑
有請過佢地出show咩?
記得黎明仲要唱完就閃
一句野都冇講過
Judge錯一次就冇料
咁大把人都可以比你評定為冇料

料係浸出黎
係硬棚棚

Jf聽佢講唔會死
事實而家樂壇只係多左面向
但最紅嘅仍然係個堆苦情歌
除非搵獍同mc唱

以你咁講咁蘇民峰一定好有料啦
想知mc同精神病院院長幾時再上小薯茄
如果鄭中基同院長應該都好好笑
華納高層見到可摸耳考慮下
Thx
我咪講左 如果你要執著於cantopop個隻pop先係豹哥個種

其實香港樂壇只係多左面向
但要紅一樣係要靠k歌

反對無效 唔係mc唱。
Dance pop唔係獍唱
一樣唔會紅到

衞蘭首litlle miss janice 夠多個榜冠軍
但有幾多人會話首歌hit
咪一樣叫佢唱返心亂如麻
上完tvb喺大劣馬拉多啲人識
開show上綜藝又可以賺一筆
Tvb個名雖然沒落 但始終唔少人有童年情意結
唔止係曲問題
係曲同人氣問題

但單立文就係想佢靠曲黎儲人氣先

獍就本身自帶人氣
Mc就同側田似
靠k歌儲人氣先
不過mc未識寫歌
個局限比較大

你睇側田就知啦
佢上年出個堆歌 有5首係唔同榜拎過冠軍
我相信唔係鳩比

但有幾多路人識唱
會話佢呢5首紅
講緊香港行內wo
外國演員睇佢都係睇佢人氣同埋睇佢拍出黎嘅野夠娛樂性姐
鬼知佢點用替身拍出黎

奧斯卡就唔講啦
同香港金像獎一樣 小圈子投票
wfc, 跟本要聽歌冇人會走去睇TVB而聽
而家咁多播歌既media, app
上youtube都聽到你唔聽啦
睇完條list 先知原來真係咁癲
大家逢tvb必反,咪搞到而家咁多人捧呢啲大部份成員根本唔識唱歌既mirror咁紅囉

香港人剩係值得佣有呢類垃圾既團隊,求仁得仁

睇住班tvb青春可愛既15歲小妹妹,都俾人不段攻擊真係心up
而家年輕一代大家冇辦法將情緒向政府發洩,就走去攻擊咁細既女仔,總之逢tvb就負皮
美濤灣呢啲係整個社會有份培養出來,大家繼續推埋呢啲垃圾出來就啱
只係有感而發,香港將來點衰其實對我冇咩影響,我隨撚時都可以過加拿大
佢隊野出過
下雨天同豈有此理
Within You'll Remain

但唔係佢作
佢彈bass 姐
不如你開yt聽下佢手bass 先再同我討論夠唔夠班呢dbullshit啦
咁我咪回返你 反tvb成功又點代表d咩

Btw自己諗下點解呢條線仲未比政府收皮
其實夠資格都唔代表講野一定啱哂
你就一味用資格撻人
On撚9
肯定多過勁歌金曲
因住班打手由開台開始數起
無睇過,唔知,sor
1.Tvb有演鬥廳
夠係搵班人上去玩音樂遊戲
而唔係純粹推廣自己作品
你自己冇睇又話人冇heart

2.張敬軒唔請聲夢冇所謂
側田衞蘭以至jf呢d同聲夢合作過嘅都冇請
但唔會好似呢d上左神台嘅人
為左熱度而
我冇見過外國或者香港嘅神台線歌手會為左娛樂性而搵d同音樂唔關事嘅人上去唱魔音
你要娛樂性自己講野都夠啦。我係睇你為主唔係睇嘉賓

3. Cc要公道唔洗改賽制

唔比人洗電話卡已經夠

年年係獍猎拆一件出黎當新人 collar又一組人當女新人
搞笑咩
懶公道又唔公道到尾

根本你要講就個個台都係垃圾

訓先 唔再回
當年關家姐都因為間細唱片公司on9
將廣東話訪問俾左有線播
然後被無線封殺
係佢其中一個極速收皮原因
我以為係領錯獎事件添
嗰班友叫人襲擊發射站 唔係淨係叫人抵制咁簡單喎
Yanting大哥直頭靠jfft大反彈 依加勁多人識
人地反邊個 捧邊個你都阻止唔到架啦

就算唔睇Tvb / Viu 其實仲有好多歌手
但你冇心留意香港樂壇嘅就收皮啦

唔使喺到廢up掉低一句「其實對我冇咩影響」顯得自己係獨醒 冇人想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞