歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
伯樂音樂
課金音樂學院
好似玩緊個啲vip15遊戲一樣
好心唔好放依間嘢出嚟害人
殭屍到而家睇返都唔失色
壽終正寢
魔童諗住賭身家要拍美劇級數效果嘅出品 買晒靚器材起定攝影廠訓身嚟做
呢單CLS
個時撞正689 無計
其實勁歌金曲嘅存在價值唔係佢啲排名/獎項, 而係可以錄製歌手唱live上公眾平台,令樂迷聽歌嘅時候有多一個live version嘅選擇. 講真 大台始終都係大台, 硬件同技術上嘅領先係無可撼動. 收音質素, mixing , 編曲 樂隊水平等等呢啲 都係屌打其他音樂節目, quality直頭拍得住演唱會live. 相比之下Chill club之前 YouTube 嘅片竟然可以仲係單聲道,even去到今日啲 mixing 都係奇奇怪怪, 經常某啲樂器聲仲出過啲人聲 . Music panda呢d業餘網台水平更加唔洗講. 結論係始終都係大台最有能力出產高質素音樂節目.整死大台損失嘅只係一班鐘意認真聽歌嘅人.
不少歌手昨日就無綫封殺關心妍事件發表意見,楊千嬅昨日說:「乜有咁嚴重㗎?總之以後所有咪牌遞過嚟,我都講國語先!」容祖兒則說:「我自己做乜訪問都會用國語,以策安全。」

香港歌手wor

btw,

陳志雲﹙右﹚昨與黃家亮接見傳媒,強調無綫絕不容許違約情況繼續發生。
依家係上Jfft
2R答得幾好

上面講緊聲夢導師所以我講泳兒
吳林峯, 葉巧琳呢啲唔同公司一樣有請同讚
你依個group係24小時追貼viu周邊動向
公式化屌viu 屌黃絲撐tvb嘅圍爐區
之前扮哂中立屌
點撚知成班轉個頭變咗聲夢group
花姐有份做勁歌
應該請佢返去
好耐冇聽過roadshow
以前搭巴士唔會玩電話係度睇
音樂擂台是 HK First Take!
基本上呢個Group一半係反ViuTV反黃一半係撑TVB,畀人話係TVB Fans group就死都唔認自己係TVB Fans,又強調佢哋只係反ViuTV

之前MIrror演唱會意外之後,冇得反ViuTV就反古天樂、余德丞、古巨基,甚至連小薯茄都反,同時又力撑TVB,當中係咁J TVB製作費高

呢個Group又將MC當係反鏡先鋒,完全唔係真心支持。之前MC缺席香港金曲頒獎典禮,唔俾TVB面,結果嗰晚畀佢哋鬧。
恨鏡源於愛翡。

【Sky_Croc第三定律】

做乜鳩
咪同老人台嗰個一撚樣
兩邊都係咁撚戇鳩

睇下台下咩人就知去黎都on9
真係要有用嘅comment我諗歌手都好受落
唔係單立文嗰啲廢話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞