歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
咪話我話你岩,有講你話咩
我又啞左要潛
佢話佢當時一首代表作都冇

唔係冇聽過佢嘅歌

你係咪文盲黎

你再睇下今日jf同獍、 mc人氣比咪知香港樂壇幾十年如一
未聽過=冇資格
所以你咪間中接納緊豹哥個comment 背後意思
仲咁撚大聲 真係腦生蟲

香港就係唔尊重音樂人
豹哥自己都係音樂人
都要走去拍電影先比你地認識到

佢就係屌醒jf 如果想紅想做自己音樂
就首先要整幾首k歌提高自己名氣

係近年唱作人開始上位
佢先有一席之地
如果佢係eason 古巨基年代出道 唔作k歌邊有運行
側田就係人辦
抄grammy叫有心
咁tbb膠劇抄外國都係有心啦

同埋想知小心地滑有幾另類
根本就係鳩分
電視台係副台(j2)拍左年青人導向嘅節目出黎
然後因為文革式批鬥點都冇人睇(而要批鬥嘅其實係佢個新聞部)
所以主力做返食老人水
又關電視台事

你真係當tbb開善堂
404 不存在國度
仲有介紹歐洲小國個個節目
仲有跟著矛盾去旅行
個d真係好睇wo
係後尾捧紅左獍猎狗帶
就咩節目都塞一兩件落去搶收視搶clickrate
低質晒

反正搵edan上去含波波一定多人睇過沈旭輝去介紹trannistria
起底個啲一般係因為條友講既野同自己立場自相矛盾雙標
有無次次都咁我上面有無起幾件viu粉落tag講

節目改完都係觀眾唔岩就要cut
雖然我都支持半粒鐘好好醜醜照做
咁商業決定唔得就拜拜係咁

gi個part從來個ad都係話寫比gigi分享讀出,唔係對象限於gigi,當然個ad咁整係想引fans做,不過重點係咁樣就話騎劫個show就老屈左

老實你咁樣講野咪幾好,就算嘈交都好過平時
咁你尊重音樂
好多人真係講唔出
你睇埋我講個堆例子先再吠啦
理性討論
國務viu未捧紅獍猎前d節目仲正正常常
而家變左個低質娛樂台
口裡說不
港台個獎就收皮啦講真
正路就算唔係JF拎都應該會係姜逼拎
直接推MC拎晒啲大獎擺明係港台想拉攏MC (非Viu / Tvb派系)
同903造王林家謙大滿貫一樣(明明唱作AP輸JF成條街)
佢出名係因為佢都要為左走入主流搵食拍戲呀
你睇埋我之後d comment先覆啦

佢彈bass出唔到名咪因為香港唔尊重音樂人
除左beyond 太極 溫拿 有幾多隊band非主唱都紅到

你都未必噏到dj rb 主音以外其他成員名
泥鯭都要靠似林狗先出到名

所以佢咪同jf講你想紅想玩自己野就點都出幾首k歌先

某程度上八十年代嘅香港市場仲比而家更尊重音樂
點會唔關拍咩事
果啲得幾百萬人既國家既電視台係咪個個都會拍電視劇跟住又搭台搞比賽
我相信有啲會既
因為梗係有人特別有才華吸引到人睇電視
但如果唔係既話,係做生意既都知冇可能比咁多錢去服務少少觀眾,尤其而家有得幾多人睇電視?
唔會個個國家個個台都係咁囉
如果電視台冇戲劇製作
淨係新聞天氣股波馬
得閒買啲其他國家既劇來翻譯
咪即係tvb 得返半間囉
你明唔明
成日競爭競爭,講到好似有肉搶咁
根本成個市場都冇肉比人搶
仲要開多幾間
做乜者,幾時有話會勁過邊個節目
講返點解少歌手去
唔知激動乜
有人駁到呢點未
真係陰鳩公
一方面連登仔話豹哥唔應該咁講
一方面連登仔自己都埋沒緊音樂人
佢地肯上許文軒個startalk
反正上左都冇人批心鬥
佢嘅judgement
就係近年唱作人上位之前 同埋佢開紅館前講lo
但佢聲勢比起mc 獍都係差好遠

同埋佢judgement 岩定錯都好 唔係我呢段comment討論範圍

上面d人係討論緊豹哥有冇資格 我先咁回應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞